Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев оставя служебния кабинет, но с нов премиер (ето министрите): Narod.bg


Новият-стар служебен кабинет остава на власт поне до април, но с нов премиер и смени на министри

Правителство с третия мандат няма да има. Както Narod.bg вече разкри, световният скандал с финансовата пирамида Nexo обърка плановете на Корнелия Нинова, която бе започнала да сглобява кабинет с третия мандат, като дори изтекоха имената на конкретни министри.

Ако направи правителство, обаче, Корнелия трябва да поеме и воденичния камък с разследването на криптофараоните, нещо, което никой политик у нас не иска. Причината е повече от ясна – всички партии за цоцали от пачките на основателите на компанията Антони Тренчев и Коста Кънчев.

Затова на всички е ясно, че отиваме на поредните предсрочни избори, които, по информация на Narod.bg, държавният глава ще насрочи за 9 април, неделята преди Великден.

Дотогава властта остава в този служебен кабинет, но с персонални промени, издаде наш читател от президентството. Вместо Гълъб Донев служебен министър-председател ще бъде Атанас Пеканов, който се доказа освен с експертиза, и с успешно лавиране между интересите на леви и десни.

Социалният Лазар Лазаров, чието министерство лъсна в няколко разследвания на Narod.bg за злоупотреби, ще бъде изритан, а постът му за пореден път ще бъде даден на Гълъб Донев.

Засега е ясно, че двете зам.-министърки на отбраната Катерина Граматикова и Теодора Генчовска също няма да намерят място в новия служебен, но няма информация за наследниците им.

Най-вероятно с поста си ще се раздели и проф. Велислав Минеков, но това за момента не може да бъде потвърдено, завърши източникът на Narod.bg

Източник/ци: НОВИНА в Narod.bg: Румен Радев оставя служебния кабинет, но с нов премиер (ето министрите) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!