Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Осем “американски каскета” заедно с National Crime Agency на Великобритания мятат кал по "Промяната"

"Опорката за "Нексо" е “кал и каскети”. Съдейки по фактите и четейки FINANCIAL TIMES, REUTERS, Капитал и други, калта идва от тях, а каскетите са американски. Защото главният прокурор на Ню Йорк съди "Нексо" по обвинения за измама, а 7 други щата разпореждат на компанията да спред депозитния си продукт и започват разследвания. Така излиза, че осем “американски каскета” мятат кал по “Продължаваме промяната”, заедно с National Crime Agency на Великобритания." Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в своя Facebook профил, иронизирайки коментар на депутата от ПП Настимир Ананиев за аферата "Нексо": " Тече милиционерска акция "Кал и каскети" срещу ПП".

Лидерът на ГЕРБ говори в Ямбол и по политически теми:

"Или трябва да има правителство, или трябва да се мисли за промяна на системата. Около 1 млрд. лв. сме изхарчили за избори. Нови избори са още около 80-100 млн. лева".

„ГЕРБ ще участва в разговори за третия мандат. Считах, че ако мандатът бъде даден на „Демократична България”, това е пътят към сформиране на работещо правителство”, пише лидерът на ГЕРБ. 

От думите на Борисов става ясно, че той е разколебан след участието на съпредседателя на ДБ  Христо Иванов в обществената телевизия, защото изглеждал притеснен от въпроси за правителството. „За първи път му се дава такава отговорност, да е лидер на един процес”, обяснява си поведението му Борисов.

„Носител на третия мандат може да е БСП. Но ние няма как да ги подкрепим, защото имаме решение на партията”, обясни Борисов шансовете за коалиция.

Той изтъква дейността на своята партия. „Тази седмица парламентът прие 5 закона и две решения. От тези 7 законодателни акта, 5 са внесени от ГЕРБ. Тези решения са много важни. Народното събрание задължи Министерския съвет да измени Плана за възстановяване и устойчивост и да гарантира бъдещето на ТЕЦ-овете”, пише бившият премиер.

Според него има намаление в цените на горивата. „Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лв., сега са 2,50 лв. Откакто "Промяната" я няма, бензинът падна с 90 ст. Прие се и закон за изземване на свръхпечалбите на "Лукойл", с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората”, убеден е Борисов.

Парламентът работи изключително ефективно с много ясно мнозинство от ГЕРБ-СДС, ДБ, БВ и ДПС. Крайнолевите ПП са в изолация, те гласуват с “Възраждане”, смята лидерът на ГЕРБ.

Относно скандала с Nexo Борисов се позова на американско разследване.

„Опорката за "Нексо" е “кал и каскети”. Съдейки по фактите и четейки FINANCIAL TIMES, REUTERS, Капитал и други, калта идва от тях, а каскетите са американски, пише той.

„Главният прокурор на Ню Йорк съди "Нексо" по обвинения за измама, а 7 други щата разпореждат на компанията да спрат депозитния си продукт и да започват разследвания. „Така излиза, че осем “американски каскета” мятат кал по “Продължаваме промяната”, заедно с National Crime Agency на Великобритания”, коментира иронично Борисов.

Източници: NOVA, epicenter.bg

Източник/ци: Борисов: Осем “американски каскета” заедно с National Crime Agency на Великобритания мятат кал по "Промяната" | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!