Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МЕГАСКАНДАЛНО: Асен Василев опитал да вкара NEXO в БНБ?

Финансов министър е провел среща между български банки и Nexo, на която е поискал да се обмисли през системата Борика да се плаща с криптовалути. Това стана ясно на пресконференцията на прокуратурата във връзка с аферата за милиарди, сравнима само с източването на КТБ.

"По свидетелски показания е имало среща, проведена в Министерство на финансите, организирана лично от бивш министър на финансите. На нея са присъствали дружества, които се занимават с криптовалута. Целта на срещата е била как системата за разплащане Борика може да започне да се разплаща и с криптовалута”, обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева. От думите й стана ясно още, че тепърва ще се установи кой е бил на срещата. 

"Въпросната среща се е случила преди около половин година”, уточни от своя страна заместник главният прокурор Борислав Сарафов. Както е известно, по това време финансов министър е бил Асен Василев, но Сарафов не потвърди дали става въпрос за него.

Стана ясно още, че служители на криптобанката Nexo са финансирали коалиция "Демократична България" Организацията нна Христо Иванов е отчела приходи на стойност 100 000 лв. от служители на Антони Тренчев за предизборната си кампания.

Всички дарения са на стойност 20 хил. лв. и са давани от служители на сравнително ниски нива в криптобанката. По 20 000 лв. водената от Христо Иванов коалиция е получила от пиармениджърката на Nexo Стела Златарева, бранд мениджърката Елеонор Топалова, служителката в пиара Валентина Танева, мениджърката по културата на фирмата Дияна Калъчева и офис мениджърката Габриела Дашева.

Източник/ци: МЕГАСКАНДАЛНО: Асен Василев опитал да вкара NEXO в БНБ? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!