Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Скандал! Назначават бодигард без образование за шеф на "ВиК"-София

Пробутват Тихомир Ценев за началник на ключовото дружество в столицата

Ново скандално назначение се готви за важен пост в държавата. Довчерашен ресторантьор и бодигард най-вероятно ще оглави една от ключовите водни структури у нас – „ВиК“ ЕООД – София, научи Lupa.bg.

На 14 ноември на интернет страницата на дружеството е публикуван списък с допуснатите кандидати. Огромна изненада в бранша предизвиква едно от имената в състезанието – Тихомир Ценев. Той е абсолютно неизвестен за хората в сектора. Оказва се, че Цеков е работил дълго време като охранител.

В бранша буди недоумение обстоятелството как изобщо комисията е допуснала до участие лице, което не притежава необходимия професионален опит. Тихомир Ценев твърди, че е завършил бизнес училището в Ботевград, а през учебната 2021/21 г. е приет в стопанския факултет на Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий по специалност „Финанси“. Към момента няма данни той да е придобил необходимото образование, за да се възкачи на шефския престол на „ВиК“ София.

Неговата кариера като воден специалист започва през 2016 г., когато постъпва в държавното дружество в столицата на нисша позиция. Но преди това е работил в сферата на ресторантьорството, търговията и охраната, твърдят негови познати от Ботевград.

За да бъде допуснат и избран за директор на „ВиК“-София, обаче се изисква всеки един от кандидатите да има поне 5 години опит и 2 години стаж на ръководна позиция в предприятие с основен предмет на дейност – предоставяне на комунални услуги или да е бил на управителска длъжност във ВиК оператор. Остава загадка как Тихомир Ценев е придобил диплома за висше образование, след като нито за ден не е отсъствал от работа през последните 6 години. В регистрите на НАП за Ценев пък няма информация да е работил в предприятие, предоставящо комунални услуги.

В бранша започват да се прокрадват съмнения, че зад лансирането на човек без опит за ключово дружество надничат високопоставени политици. Смята се, че зад охранителя е застанал и предишния директор на дружеството Нитов.

Източник/ци: Скандал в Lupa.bg: Назначават бодигард без образование за шеф на "ВиК"-София - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!