Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медведев: Доставяните на Украйна танкове от Запада скоро ще отидат за скрап

Тези доставки няма да спасят, по думите му, разпадащата се на части изкуствена държава

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев смята, че доставяните от Запада на Украйна танкове скоро "ще отидат за ръждив скрап", и че тези доставки няма да спасят, по думите му, разпадащата се на части страна.

Това написа руският политик в канала си в "Телеграм", коментирайки срещата в Лвов между лидерите на Украйна, Полша и Литва, цитиран от ТАСС.

По думите на Медведев, въпросните политици "възлагат надежди на танкове. На всякакви там "Леопарди", модернизирани от нашите врагове танкове Т-72, още на някакъв си английски брак".

"Цялото това желязо във всеки случай скоро ще отиде за ръждив скрап и няма да спаси разпадащата се на части изкуствена държава", отбеляза Медведев.

Той допълни, че някои искат да върнат Западна Украйна на "предишните ѝ стопани", а Лвов отново да се нарича Лемберг, предаде БТА.

"В Лвов, който отново ще носи името Лемберг, те (полският президент Анджей Дуда, литовският президент Гитанас Науседа и украинският президент Володимир Зеленски) се срещнаха, за да отдадат по право западните украински области на новите им (предишни) стопани", написа Медведев.

По думите му събралите се на преговори в Лвов лидери "страдат от имперски амбиции и неизяснени болежки, предизвикани от бурната им история".

Източник/ци: Медведев: Доставяните на Украйна танкове от Запада скоро ще отидат за скрап

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!