Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НЕВЕРОЯТНО: Помните ли мистериозния самолет от Литва? Докарал е бомбите за терориста Бодил?

Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев взриви пленарната зала с разкритието, Демерджиев косвено потвърди

Мистериозният малък самолет, който успя да прелети над няколко европейски държави и кацна у нас край Търговище през юни миналата година без данни и до днес кой е бил на борда му и какво е превозвал, може да е пренесъл взривните вещества, открити в дома на британския терорист, заловен в никополското село Любеново Дейвид Бодил. Хипотезата изрази депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по време на изслушването на МВР шефа в служебното правителство Иван Демерджиев и директора на ДАНС Пламен Тонев в пленарната зала, с което я взриви.

А секунди след изказването му Демерджиев потвърди с половин уста, че действително такива данни в Агенцията има. След което заседанието на депутатите бе засекретено. Както вече стана ясно, има връзка между заловения, издирван с червена бюлетина от Интерпол, терорист, сочен за атентатор от неофашистки британски крила. 

Ето какво каза Манев от трибуната: 

"Месеци наред обясняваме, че пропуските в националната сигурност са големи и че когато се наруши балансът, нещата ще стигнат до лоши последици. На фона на битова престъпност, стрелба по полицейски управления, убийства, тежки загуби по пътищата ни, стигнахме до там да си говорим за терористи, задържани на територията на страната. Осъществявали дейност в страната ни... Доживяхме и това. Въпросите са много.

Народен представител е замесен в това. Дори ние да си затворим очите и да не обиждаме колежката, което не целим, нали на всички ни е ясно, че рано или късно партньорските служби от Великобритания, тези, които са инициирали издаването на червена бюлетина, ще се заинтересуват от народния представител, занимавал се с решаването на административните проблеми на един терорист. Това ясно ли ни е?

Ясно ли ни е, че на фона на нашите проблеми с невлизането ни в Шенген, ще ни зададат и този въпрос - как този терорист е влязъл в страната? Кой му помогна, как стана? И всички тези въпроси ще ги зададем днес, за да получим отговорите, а не да си заравяме главата в пясъка. 

Има ли значение коя е партията, от която е този народен представител? Има, колеги. Тишината, която в последните 3 дни висеше тежко в медиите, тежко в пространството е, защото се предполага, че тази европейска партия с ръководители, свързани със службите назад във времето (визира ген. Атанас Атанасов, докато Албена Симеонов, спомената от него е от "Зелено движение" - б.р.), не биха допуснали такова нещо. 

Този човек ще се озове пред съда във Великобритания и ще разкаже всичко. И накрая - много е важно за всички ни да се убедим, че България е защитена, защото системата за сигурност се изгражда не само от всички, които се занимават с нея, и с времето.

Помните ли, че наистина един самолет прелетя през 3 държави и кацна точно до това село. Какво занесе този самолет? До този терорист ли превози нещо, това оръжие ли му донесе?!" 

В хода на претърсванията в къщата, в която бе сгащен Бодил, по първоначална информация до фермата на депутатката от ДБ Албена Симеонова, полицията е открила литература за изготвянето на бомба, както и скъпи незаконни оръжия. Подобни материали са били открити в дома на Бодил във Великобритания миналата година.

През юни миналата година 60-годишният двуместен самолет Beechcraft вдигна службите у нас, а и не само, на крак, след като прелетя през почти цяла Европа, за да кацне в България. Машината е открита изоставена с още топъл двигател на летището в село Буховци, което се използва от селскостопанската авиация. Не е ясно защо Маноил Манев смята, че този случай има общо с Дейвид Бодил.

Справка на Lupa.bg разкрива, че разстоянието между Любеново, където бе заловен той, и Буховци е над 200 км. 

Източник/ци: НЕВЕРОЯТНО: Помните ли мистериозния самолет от Литва? Докарал е бомбите за терориста Бодил? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!