Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прилагат се елементарни схеми от 90-те години: Кирил Петков натопи Александър Николов за "Джемкорп": Той ме посъветва да подпишем меморандума

Приготовлението за престъпление също е престъпление. Прилагат се елементарни схеми от 90-те години. Язък ви за образованието, нищо не сте научили. Трябваше да сте светци и да не назначавате жените си, каза Радомир Чолаков

Кирил Петков натопи бившия министър на енергетиката Александър Николов като виновник за подписването на скандалния меморандум с "Джемкорп".

В Народното събрание Петков получи въпрос от депутата от "Възраждане" Стоян Таслаков да обясни как се е запознал с меморандума и с офшорката "Джемкорп".

"Бях се запознал с този меморандум от министъра на енергетиката. Той каза: Имаме 9 страници необвързващ меморандум, без реални суми или реални намерения, възможност за търсене на инвестиции за България. Той каза, това са негови думи!  

"АйПи3" бяха инвестирали 17 милиарда паунда в Англия и е хубаво този тип американски компании, които имат интерес да инвестират в България, да видят дали има потенциал за инвестиция в този момент. Това беше единственото ми запознанство с меморандума. От министъра на енергетиката лично бях посъветван, че това е добра идея", заяви Петков от трибуната.

Преди това председателят на правната комисия в парламента Радомир Чолаков направи остро изявление за аферата "Джемкорп": "Приготовлението за престъпление също е престъпление. Язък ви за образованието", каза той.

Да свалим тона. Няма да казвам, че докладът се опитва да заблуждава българите. Този меморандум е необвързващ. Целият е 9 страници. Докладът за него е 175 стр. В необвързващия меморандум, никъде я няма цифрата 1 милиард долара, обясни пък Кирил Петков. Той бил направил нужното за прекратяването. Джемкорп и IP3 нямали претенции към българската държава. След това Петков разказа вица за компютрите и компотите.

Радомир Чолаков пък каза, че така и не е разбрал защо този меморандум е бил подписан. Вероятно ставало дума на аферисти да се предоставя стратегическа информация. Приготовлението за престъпление също е престъпление. Прилагат се елементарни схеми от 90-те години. Язък ви за образованието, нищо не сте научили. Трябваше да сте светци и да не назначавате жените си, каза Чолаков. 

Малко по-късно парламентът прие доклада за дейността на временната комисия "Джемкорп" и реши докладът ще бъде изпратен на Държавната агенция „Национална сигурност“, Министерския съвет и МВР за запознаване и предприемане на действия в рамките на компетенциите им. 

Докладът бе приет със 129 гласа "за".

Източник/ци: Кирил Петков натопи Александър Николов за "Джемкорп": Той ме посъветва да подпишем меморандума

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!