Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дъщерята на Радев ще участва във филм на Максим Генчев, който окарикатури Ботев


Дъщерята на Радев ще участва във филм на Максим Генчев


Максим Генчев, Румен Радев с част от творческия екип на филма "Ботев"


Дарина Радева грейна до баща си и преезидена на Австрия на новогодишния концерт на Виенската филхармония

Дарина Руменова Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която се разделя с жена си царица Теодора

Младата актриса учи III курс в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов. Според Максим Генчев тя притежава сериозен актьорски потенциал, заради който е станала титуляр след проведен кастинг за ролята.

Режисьорът Максим Генчев, който скандализира обществото с филма си за Ботев, е намерил сериозна протекция  за бъдещите си творчески намерения. Генчев си навлече гнева на публиката преди години с филма си за Левски, но това не му попречи да работи по лента за трета историческа личност. 

Той е ангажирал дъщерята на президента Румен Радев - Дарина Радева, която грейна до баща си и президента на Австрия на новогодишния концерт на Виенската филхармония - за главна роля във филма "1349" по повестта на Иван Вазов "Иван Александър". 

За това се похвали самият режисьор, който изобщо не обръща внимание на унищожителните критики за последната си екранизация, която буквално окарикатурява Христо Ботев. 

Филмът "1349" е спечелил субсидия за кинопроизводство от Българската национална телевизия през тази година. 

Това ще бъде първата екранизация на повестта "Иван Александър", по която Вазов прави пиесата "Към пропаст". 

В сценария, който не следва буквално текста на Вазовата пиеса, Царство България представлява развита европейска държава от XIV век. В двора четат Бокачо и Петрарка, а болярите и цялата царска свита са типични европейски аристократи. 

"Все още не е приключил кастингът на всички роли", уточни преди седмица Максим Генчев. 

Предстои да бъде избран актьорът, който ще изиграе цар Иван Александър. Изискванията към него са много, като едно от тях е високият ръст, подчерта режисьорът. 

Дарина Руменова Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която се разделя с жена си царица Теодора.

Младата актриса учи III курс в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов. 

Според Максим Генчев тя притежава сериозен актьорски потенциал, заради който е станала титуляр след проведен кастинг за ролята. 

Снимките на лентата започват през април, а по план най-късно през януари 2024-а филмът "1349 лето Господне" трябва да бъде по кината, похвали се копродуцентът на филма Десислава Ковачева, която заедно с Максим Генчев е моторът на продукцията. Продуцент е БНТ, която го финансира с 300 000 лева, като 6 месеца след излизане на филма по кината той ще бъде излъчен и по обществената телевизия.

"Дарина бе избрана на кастинг измежду няколко претендентки. Не знаехме, че е дъщеря на президента. Тя е много екзотична. Търсехме визия, която да не е съвременна. Освен много талантлива като актриса Дарина носи ретро излъчване, с което много ни впечатли", сподели Деси Ковачева, която бе двигател и на филма "Ботев".

Предвидени са 20 снимачни дни. Най-много от тях ще бъдат в Бачковския манастир, където се пази единствената икона на цар Иван Александър, рисувана по негово време. Той е и ктитор на обителта. Там ще бъде пресъздаден по специален начин и уникалният царски дворец на владетеля, който е бил най-големият в Европа по време на Средновековието.

 "След като се разправи с Левски и Ботев, Максим Генчев ще е луд, ако не посегне и на Хаджи Димитър („Жив е той, жив е“), Бенковски („Хвърковатия войвода“,) „Кой уши байряка“ (с главна роля като за президентска дъщеря) и разбира се за Баташкото клане („Песен за огън и кръв“). Стамболов може и да го пропусне, заради лошата му репутация сред приятелите на Русия. Но пък току-виж направил и филм (слашър) по народната песен за Балканджи Йово и хубавата Яна. 

Още преди да приключил с турското робство, може да се върне и към по-стари времена. МГ вече работи по „1349“ (с Дарина Р. Радева в една от главните роли)
Мисля, че можем да очакваме дълга епична поредица: Аспарух („Бащата на нацията“), Тервел („Спасителят на Европа“), Крум („Чашата на хана”), Самуил („Българският цар“), Симеон („На три морета“)… и така чак до Румен Радев („Миротворецът“). Защо пък не?" ", пише журналистът Емил Георгиев, който от години наблюдава българското театрално и киноизкуство. 

Ето само малка част от коментарите на стената на Максим Генчев във Фейсбук за филма му "Ботев": 

Ivo Bozhinov
След "Левски" си помислих, че няма как да се създаде по-гоюямо фиаско, но явно свинската измет, окупирала БНТ, копае ново дъно.
Отговор2 ч.

Станимир Иванов
България не е това , което сте направили в този филм пародия!

Александър Димитров
Общото впечатление след гледането на филма е че съм ял мърша. Разбира се авторът, спонсорите и НПО-тата от америка се надяват на младите поколения, които не познават вкуса на здравата храна и ще продължата да ги хранят с подобна гнилоч.

Една Жена
Ето от такива замина та се не видя Българското кино. Защо въртели само старите филми? Ами новите кретении на никой не допадат!

Райко Петров
Вие сте срам за България,как се гледате в огледалото. 

Веселина Седларска
Вече е ясно кой уби Ботев - Максим Генчев

Митко Димитров
Г-не, имащ се за режисьор, преди години се изгаври с паметта на Апостола, но кой ти позволи да го направиш и с тази на Ботев ? ????

Barbuncela Barbuncela
Браво! По тъп и безвкусен филм не бях гледала. Този филм трябва да се забрани! 

Станимир Иванов
Нито едно българско дете не бива да гледа това охулване на четници , революционери и на българи въстанали срещу този страшен враг. Тези хора не са били такива махленски мрънкачи и са знаели , че няма да оцелеят задължително.
Тази филмова сценка е поръчка за да обезкуражи младите българи в ежедневната ни борба за идентичност и борбен народ!

Marian Atsarov
Пепи... не те ли е срам какво излезна от тая лента бре...? С кошлука отивай на някоя каса да продаваш кренвирши! Позор!!!! 

Dancho Yordanov
Максиме ...трябва да бъдеш обесен за гаврата със Светините Левски и Ботев..... 

Kирилова Цвета
Да се забрани със закон на Максим Генчев да прави кино. То изисква не само талант на сценариста, но и много средства. В неговите продукции липсват и двете. Актьорите не са виновни.

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

Пиши ”Ботев” и да бегаме...

Да, направих усилие да изгледам „Ботев” докрай. Трагедия е дори меко да се каже

Вече знам къде е погребан Христо Ботйов. В тъпия филм на Максим Генчев

Източник/ци: Дъщерята на Радев ще участва във филм на Максим Генчев, който окарикатури Ботев

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!