Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Годината на Заека ни връща отнетото. За кого ще бъде по-добра...

Изпращаме годината на Тигъра - с тежката и силна енергия на звяра, за да посрещнем Черният воден заек, който според прогнозите на всички астролози ще ни донесе това, което ни отнеха през последните години - спокойствие и хармония. Такава година се случва веднъж на 60 години, а характерът на доброто пухкаво животно ще остави своя отпечатък върху хода на събитията, които ще ни се случат през цялата година.

Новата година по китайския календар настъпва на второто новолуние след зимното слънцестоене, затова от 22 януари Черният воден заек ще властта над света до 9 февруари 2024 г.

В древен Китай зодиакалните животни са били надарени с определена характеристика, разделени на шест двойки, така че качествата на едно животно да са противоположни на характеристиките на друго животно. Целта е да има хармония - Ин и Ян. Годината на Заека съответства на Ин - женският, приемащ, грижовен, пасивен принцип. Оттук идват и очакванията за годината.

Според китайски мъдреци 2023 г. обещава спокойствие и стабилност, но с възможност за вземане на сериозни решения. Но най-важното е, че заекът обича уюта, ето защо ще се обръща внимание и време на семейството, ще се решават жилищните проблеми. Китайците твърдят, че още преди началото на новата година трябва семейството да си разпредели дълговете, така че да се плащат всички сметки без конфликти.

Водата символизира мека, но уверена сила. Заекът се смята за добър дипломат, така че големите конфликти през годината могат да бъдат избегнати само с кадифени ръкавици. Победата във всякакви спорни ситуации ще се окаже възможна с убеждаване и преговори. Всякакви опити за резки движения и юмруци няма да носят успех.

Като неконфликтно животно заекът предполага създаване на нови запознанства, които могат да се развият в приятелства през цялата година.

Котка или заек

Когато казват, че годината ще мине под егидата на котка и заек според източния календар, не грешат. Факт е, че в китайския хороскоп отсъства котката, но във Виетнам я има. И тъй като цветът на годината е черен, а черната котка я свързваме с лоша поличба, то западният свят приема символа на 2023 недвусмислено за заек.

Според източния хороскоп заекът е символ на скорост, ловкост и плодородие. Това животно се счита за олицетворение на Ин принципа, но освен това принадлежи към елемента Дърво. Това е миролюбив знак, внимателно избягващ всякакви конфликти и трудности, а влиянието на други елементи от 2023 г. го прави по-добродушен и деликатен. Черният воден заек е мек, но в същото време разбира отлично какви цели преследва. Това означава, че пътешествия, страстна любов, семейно щастие и много други интересни неща няма да липсват.

Хармоничното обединение на Вода и Дърво обещава стабилност и просперитет през цялото царуване на Черния Воден Заек. Можем спокойно да разчитаме на факта, че 2023-та ще бъде щастлива и дори да има някакви проблеми, ще бъде възможно да се сведат до минимум неприятните последици.

Известният китайски експерт Реймънд Луо обаче не е толкова оптимистично настроен. Според него в бъдещия дванадесетмесечен период няма елемент на огън, което означава, че икономиката ще продължи да запада - няма сила, която би могла да подкрепи икономическите процеси и да им даде нов тласък. Съответно човечеството, което вече е затънало в бездната на кризата, ще потъне още по-дълбоко до финансовото дъно. Икономическите трудности ще приключат до 2024 г. Но пък ще има и много хубави нови - ситуацията на международната арена ще се стабилизира, а догодина ще се родят много талантливи деца, почти гении.

Децата, родени през 2023 г., ще учат добре в училище и ще радват родителите си с постижения в различни области. На планетата обаче ще има и сериозни природни бедствия. Земетресения, наводнения и други метеорологични превратности ще донесат много скръб на хората.

За кого ще бъде по-добра Годината на Заека, не на котката и защо?

Новата 2023 г. е на Заека. Не на котката, каквато ще бъде само за виетнамците, защото само те я определят така. Според източния хороскоп това е добро време, не лошо като на Маймуната или свадливо като отминаващата година  на Тигъра. Годината на Заека винаги носи излизане от кризи, нищо че може съвсем слабичко да се усети това. Искате доказателства: само се върнете към 1999 г., от която започнаха 10 г. невиждан растеж за България или към 2011 г., когато загърбихме световните финансови катаклизми и тръгнахме отново нагоре до 2020 г. Ето каква година очаква всеки според знака му от прабългарския / китайския календар:

Изпитания за Плъха

Годината е на изпитания за Плъха ( 1960, 72, 84, 96, 2008, 2020 г.), който ще трябва да устои на премеждия и житейски бури. Заекът ще му помогне за това. И двете животни са известни със способността си да бягат – от потъващия кораб, от котката, от вълка и от други опасности. След 24 март ще разберете, че не сте изгубили всичко, а след 5 май вероятно ще си отдъхнете, че лошото/несигурното остава зад гърба ви. Или поне ще се появи надежда.

Манипулатори пробват Бика

За Бика ( 1961, 73, 85, 97, 2009, 2021 ) е много важно да се съхрани от манипулатори и манипулации в Годината на илюзиите, за каквато астролозите вече обявиха 2023 г. Понеже е буен и с бурен нрав като годините, които минават под знака му, той е склонен да взема решения под натиска на гнева, емоциите, дразненията. А не бива, защото затъва, докато рие с копита в прахта. И изпада, заедно с всички нас в големи кризи, каквито ни носи неговото време. Да се съсредоточи, за да разкрие тарикатите и техните номера, които могат да го тласнат по надолнището в областта на финансите, чувствата и т.н. Не бъдете доверчиви,  пазете си гърба.

Непредвидимо време за Тигъра

След като ни хвърли във война в своята година, през 2023 г. пред Тигъра е мъгла – непредвидимост и неопределност. Само той може да намери верния път и да спечели от проверката на времето. Това му се дава, за да се научи на повече толерантност, на повече мъдрост и да цени повече близките си и онова, което смята за даденост. Даденото – хора, собствености, неща, може да бъде взето, ако не си го пази.

Лашкане за Заека, особено лятото и есента

Лашкането между крайности е белег за 2023 г. за нейните притежатели Зайците. Ту ще се надценяват, ту ще се подценяват, а трябва да се научат на хармонично съществуване без страх от страха и от себе си. Краят на лятото и началото на есента може да е времето им на проверка. Няма страшно, стига да се простирате според възможностите си – и в личен, и във финансов план, навсякъде и във всичко. Все пак вие определяте и на другите годината сега.

Всичко се подрежда за Дракона

След проверката на 2022 г., 2023 г. ще бъде много по-добра за Дракона, който се готви да се възцари през 2024 г. на своя олимпийски връх. Небесният властелин се завръща със страшна сила и е готов да се оправи във всяка ситуация. Важното е да не се отказва да мисли с добро за хората и за нещата, да вярва в себе си и в своята сила и да лети напред и нагоре, което е неговата съдба.

На всички ще им бъде виновна Змията

Змията може да се почувства без вина виновна, при това на всички наоколо, през 2023 г. Тя не се разбира със Заека и не се чувства добре под негова власт. Не се отчайвайте обаче, защото положително погледнато ще разберете кои хора държат на вас, та макар и навъсени, няма да ви напуснат,  а кои са били неискрени досега и не са лоялни към вас. Годината е на разбитите илюзии, но нищо не ни се дава за зло – дава ни се за урок. Ще разберете, че сами сте си най-важни и винаги можете да се оправите, което само ви подготвя за 2025 г., когато ще се възцарите и ще си върнете с лихвите онова, което днес ви вземат.

Конят няма от какво да се страхува

Заекът и конят си приличат по хиперболизирането на страха. В тази година родените под знака на товарното, но същевременно и аристократично животно ще изпитат различни притеснения, повечето от които са абсолютно неоправдани – само във вашата глава са. Вместо да следвате страха, на който очите са големи, а краката са дълги, или пък да се правите на безстрашни за пред хората, докато сърцето ви бие лудо от уплаха, което да се изразява в заяждания, отмъстителност и взаимни обиди, бъдете спокойни, контролирайте се и печелете от това. Гонките са ваша сила, но когато бягате с достойнство, а не побягвате при първа възможност.

Козата има нужда от решителност

Козата не е сред приятелите на Заека и това ще я кара да чувства притеснение, да губи нахалост енергия, докато всъщност й трябва именно през тази година повече решителност, повече разумност и повече усърдие, за да успява. Зимата е трудна за нея, докато се адаптира и усети, че няма страшно, промените всъщност са за добро. Да не се оправдава с чувствителност, да не се доверява на интуицията, защото може да е по-лесно, но не води до нищо положително.

Маймуната да се пази от прекаляване

Маймуната не се чувства на място при Заека и ще избива притесненията в добиване на излишества – от храна, от дрехи, от екстремности, от всичко. Това разхищение, естествено, няма да доведе до добро развитие нещата, напротив. Умереност и внимателен избор на партньори за отбор – това е спасението. Не се правете на хитри и на големите играчи. Бъдете разумни!

Петелът да следва закона

Петелът трябва да внимава да следва писаните и неписаните закони, защото годината е кармична за този знак. Какво означава това ли? И доброто, и злото, което прави, ще се върнат при него като бумеранг, без обяснения. Тоест, в буквален и в преносен смисъл, гледайте да ви е чиста работата! Останалото ще се подреди отлично. Разделете се още на старта на годината със страховете и илюзиите, прегърнете промените и последователността и успехът ще бъде ваш.

Успехи за Кучето, ако загърби съмненията

Кучето трябва да се откаже от съмненията в себе си и другите и само ще се убеди колко лесно започват да се получават нещата. Единственото, което може да го изненада през 2023 г. е някакъв проблем със здравето, така че се налага и дисциплина, особено по отношение на начина на живот. Дозиране на работата и удоволствията е идеалната рецепта за успешна година, каквато ще се убедите, че е тази с обирането на плодовете й есента. Нямайте съмнения!

Сродна душа и нови приятели за Свинята

Свинята може да се радва на нови приятели и на намиране на сродна душа, ако добре си изиграе картите, раздадени през 2023 г. от нейния приятел Заека. Мнозина ще се обърнат към нея за помощ. Някои от тях ще бъдат искрени, други са използвачи. Няма кой, освен сърцето и душата ви, да направи разликата. Бъдете сигурни, че можете да вярвате за всичко на интуицията си: и за хората, и за нещата. Накрая всичко се оправя, ако ли пък не – значи не е краят.

Източник/ци: Годината на Заека ни връща отнетото

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!