Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боян Чуков: Играта с ценовия таван на руския нефт е борба между републиканци и демократи-глобалисти... А Путин изгони Ротшилд от Русия

Boyan Chukov

През януари 2022 г. в Казахстан клановете на Назърбаев, курирани от британците, опитаха да нанесат удар на американските нефтени компании, основни спонсори на републиканците. Проблемът бе решен с въвеждането на контингент под ръководството на Москва

Блокирането от Турция на танкери с неруски нефт през проливите има интересен и многостранен прочит, ако се влезе в детайли. Нефтът е казахстански. По-точно, нефт, добит в Казахстан от американската компания "Шеврон".

Излиза, че турците блокират американски нефт през Босфора. Основен застраховател на повечето морски превози е лондонската застрахователна компания Lloyd’s Ascot.

Допълнителен прочит - Турция и Великобритания блокират транзита на американски нефт.

През януари 2022 г. в Казахстан клановете на Назърбаев, курирани от британците, се опитаха да нанесат удар на американските нефтени компании, които са основни спонсори на американските републиканци. Този проблем набързо бе решен с въвеждането на контингент на ОДКБ в Казахстан под ръководството на Москва.

Излиза, че играта с ценовия таван на руския нефт е борба между републиканците и демократите-глобалисти, подкрепяни от техните партньори в Лондон, свързани с банковата група Ротшилд.

А Путин изгони Ротшилд от Русия. Основната борба е за превземане на контрола на финансовите активи на вътрешнополитическия противник преди предстоящите избори за президент на САЩ.

Отделно, повечето от танкери са гръцки и съответно гърците търпят загуби от техния престой.

Тук се наблюдава битката между Анкара и Атина, която става все по-ожесточена, за островите в Егейско море, която има релефна нефтогазова проекция. 

Източник/ци: Боян Чуков: Играта с ценовия таван на руския нефт е борба между републиканци и демократи-глобалисти

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!