Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България в Шенген след 100 години!: Митничар пред Lupa.bg

„Какъв Шенген ги гони нашите политици? Всички са пределно наясно, че не се класираме в това състезания, границата ни е пробита отвсякъде. Нидерландският премиер Марк Рюте е прав, само дето обърка цената, 50 евро не стигат на мигрант да мине браздата необезпокояван”.

Това обяви пред Lupa.bg пожелал анонимност действащ служител на Агенция „Митници”, свързал се с редакцията, за да изрази потреса си от лицемерието, което демонстрира политическата върхушка през последните три дни покрай новината, че Нидерландия ще наложи вето за влизането на България в Шенген.

Пръв пушката пукна президентът Румен Радев още в петък малко преди полунощ.

„Наскоро трима български полицаи загинаха, охранявайки външната граница на ЕС. Днес премиерът на Нидерландия Марк Рюте недопустимо внуши, че тази граница би могла да се премине срещу 50 евро. Вместо европейска солидарност България получава цинизъм!”, написа държавният глава във фейсбук.

Същия ден той говори и с канцлера на Австрия, която е втората държава от ЕС, несъгласна с присъединяването на България към Шенген.

„Това е чиста манипулация. Рюте е прав, само дето еврата са повече. Нека Румен Радев свали костюма и сам опита да мине границата, за да види колко ще го ощавят и него.

Пред очите на цяла България всеки ден се залавят тумби с мигранти, които не са паднали от небето направо в буса на магистрала „Тракия”.

Преминали са през границата с помощ от корумпирани гранични служители, това е истината. Не Рюте ни е виновен, а всички ние.

България категорично не е готова за Шенген, защото много от четиристотинте хиляди турци, които живеят в Кралство Нидерландия, всяка година по два пъти са щавени от нашите на границата с такса „спокойствие” по €10-20 на път към родината.

Полицията и прокуратурата в Нидерландия са засипани от оплаквания за рекета в България, какво се чудим на Марк Рюте”, ядосва се митничарят. Според него, ако не се вземат истински мерки за ограничаване на корупцията по браздата, няма да сме готови за свободното търговско пространство още 100 години.

Източник/ци: Митничар пред Lupa.bg: България в Шенген след 100 години! - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!