Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Всичко е точно: Бойко бута гербаджия за премиер – ето кой е Николай Габровски


Гербаджиите Асен Балтов и Николай Габровски бяха шефски екип в опоскания „Пирогов“

Изненада нулева – ГЕРБ номинира видния гербаджия Николай Габровски от „Пирогов” за свой премиер.

Проф. Габровски от години е симпатизант на шайката на Бойко, пише Narod.bgТъкмо по времето на управлението на бившия депутат от ГЕРБ проф. Асен Балтов неврохирургът, негов близък приятел, стана зам.-началник в „Н. И. Пирогов“, като наред с това продължи да бъде завеждащ Клиниката по неврохирургия в болницата.

Затова и след като Балтов излетя заради далаверите си, новоизлюпеният кандидат-премиер на хунтата коментира:

„Уволнението на проф. Асен Балтов е неморално и политически мотивирано”…

Досега проф. Габровски странеше от политически коментари, но не скриваше разочарованието си от държавническите решения в сферата на здравеопазването.

Точно преди 4 дни той разказа, че празнува четвърт век като лекар в болницата. „Беше за малко, беше временно. Много вода изтече и много неща видях – от най-красиви и възвишени постъпки, професионализъм, човещина и самоотверженост, до дребнаво и недостойно отстъпление от доброто и съзидателното.

Смениха се поколения лекари, хирургични техники и методи на лечение. Промени се разбирането ни за множество заболявания и възможностите ни да ги лекуваме. Но на фона на този поток от събития и съдби, болница Пирогов остана непроменена в същността си. Винаги с отворени врати, винаги с готовност да посрещне поредния пациент, независимо от състоянието му. Продължаваме напред“, написа професорът.

Николай Габровски е син на прочутия проф. Стефан Габровски, също изтъкнат неврохирург, изключително специализиран в лекуването на най-тежките мозъчни тумори и детски травми и състояния.

Проф. Николай Габровски е роден на 27 ноември 1971 г. в София. Завършва медицина през 1996 г. след 6 години обучение в Медицинска академия, София, и една година в Медицински университет „Рене Декарт“, Париж.

Получава специалност по неврохирургия през 2004 г.

През същата година защитава дисертация за присъждане на научна и образователна степен „доктор“ на тема „Значение на задна съединителна артерия за неврохирургичната практика“

През 1999, 2002 и 2007 г. специализира в Клиника по неврохирургия на проф. Брочи, болница „Еразъм“, Брюксел, Белгия.

Първото му работно място, след като завършва, е в болница „Царица Йоанна“ – ИСУЛ.

Източник/ци: Всичко е точно: Бойко бута гербаджия за премиер – ето кой е Николай Габровски - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!