Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Обединеното кралство забрани достъпа на китайски камери за наблюдение до "чувствителни" обекти

Hikvision, водеща китайска компания за видеонаблюдение, отхвърли предположенията, че представлява заплаха за националната сигурност на Великобритания, след като правителството на Обединеното кралство забрани използването на нейните системи за камери на "чувствителни" обекти, предаде CNN.

Ограниченията ще попречат на властите да инсталират технологии, произведени от компании, които са обект на китайския Закон за националното разузнаване, който изисква от китайските граждани и организации да си сътрудничат със службите за разузнаване и сигурност на страната.

В изявление за CNN Business Hikvision заяви, че е "категорично невярно да се представя Hikvision като заплаха за националната сигурност".

Компанията заяви, че се надява да се свърже "спешно" с официални лица от Обединеното кралство, за да разбере решението, и че преди това е разговаряла с правителството на Обединеното кралство, за да изясни това, което смята за недоразумения относно своята дейност.

"Hikvision е производител на оборудване, който няма видимост към видео данните на крайните потребители", заявиха от базираната в Ханджоу компания. "Hikvision няма достъп до видео данните на крайните потребители и не може да предава данни от крайните потребители на трети страни. Ние не управляваме бази данни на крайни потребители, нито продаваме хранилища в облак в Обединеното кралство. "

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Източник/ци: Обединеното кралство забрани достъпа на китайски камери за наблюдение до "чувствителни" обекти | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!