Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Москва: Европа ще живее без руски петрол

Михаил Улянов, постоянен представител на Руската федерация към международните организации във Виена, заяви в събота, че Русия ще спре доставките на петрол за европейските страни на фона на налагането на таван на цените от Европейския съюз, съобщава ТАСС.

"От тази година Европа ще живее без руски петрол", написа Улянов в своя канал в Telegram. "Москва вече даде да се разбере, че няма да доставя петрол на тези страни, които поддържат антипазарен таван на цените."

Постоянният представител на Русия във Виена също предположи, че Европейският съюз скоро ще "обвини Русия, че използва петрола като оръжие".

В петък страните от ЕС се споразумяха за регулиран таван на цените на руския петрол, доставян по море, от 60 долара за барел. Подобни мерки обявиха страните от Г-7 и Австралия.

Москва няма да приеме таван на цената на руския петрол, каза по-рано репортери Дмитрий Песков, говорител на президента на Руската федерация.

"Сега анализираме. Направена е известна подготовка за такъв таван. Ние няма да приемем този таван, а как ще бъде организирана работата, след анализа, който бързо ще бъде направен, ще съобщим", каза Песков.

Източник: ТАСС

Йордан Халачев: Британският политик и лидер на партията "Наследство" Дейвид Кортън смята въвеждането на таван на цената на руския петрол от ЕС и страните от Г-7 за "изстрел в крака":"Русия просто ще продава петрола си на Китай, Индия (и още 20 страни) на пазарна цена, докато колективният Запад отново се прострелва в крака“, каза Дейвид Кортън.

На кой му трябва руски петрол? Вместо дизел зареждаме колите с олио от фpитюpницитe. Фpaнция oфициaлнo paзpeши нa

Източник/ци: Москва: Европа ще живее без руски петрол | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!