Борисов скромно, но честно: По-добър от мен няма!... Но призова да се мисли кой номер по-лесно ще мине

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Толкова съм се наситил на управление!

Това заяви Бойко Борисов на среща с организациите Жени-ГЕРБ и Младежи-ГЕРБ във Враца. И припомни, че е ръководил успешна фирма, бил е главен секретар на МВР, кмет на София, преди да стане премиер. 

Борисов открехна най-голямата тайна днес - за  това кой ще е премиерът на партията му, който в понеделник ще вземе мандата от президента Румен Радев. 

Какъв е изходът - да се състави правителство, за кратък срок, защото партиите и лидерите, ние сме възпалени, посочи Борисов 

"ГЕРБ има два варианта. Първият - ГЕРБ си имаме премиер, по-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи", каза той и даде за пример Меси.

"Вторият вариант е да предложим вариант за премиер, който все пак да мине и да има разговор, да обясни на тези колеги в Народното събрание (НС), че катастрофата, в която се намираме, ще доведе до непоправими последици", уточни лидерът на ГЕРБ. 

Дайте да направим правителство. Има вариант да се направи и с първия, и с втория, и с третия мандат, но трябва воля. Никой няма да защити България без редовно правителство", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Ние като първа политическа сила как може да направим правителство - само на малцинство, или ако някой ни подкрепи.

Две години некадърниците не могат едни пари да вземат", каза Борисов визирайки Планът за възстановяване и устойчивост и уточни: "Ние нямаме пари, държавата стене. Само ние не сме си дали план и тези се наричат умни, красиви, светли, професионалисти". 

 "Когато някой си позволи да говори за ГЕРБ като мафиотска структура, не следва ли да се зададе въпрос дали фондациите, които финансират структурите на ГЕРБ, дали са такива", това заяви Борисов. Той даде за пример жени ГЕРБ и младежи ГЕРБ.

"Само преди две години предлагахме Зелени Балкани да се води от София като знак колко е силна и структурирана България. Тогава показателите бяха толкова добри, че ни приеха преди Хърватия в чакалнята за Еврозоната.

В него ден започнаха протестите, защото на някой не му хареса България да е водеща. Сега нашето място вече е заето от Хърватия, Румъния и Гърция. Казвам го с прискърбие, защото преди две години бяхме преди тях", заяви Борисов.

Той коментира и състоянието на границата ни. "Ако нещо не може да се оспори, защото е категорично, това е охраната на българската граница. Презглава идваха лидерите на Европа да гледат как България се е справила.

Вчера като прочетох какво е казал премиера Рюте, вие мислите ли, че случайно от другия край на Европа ще прелети английски премиер да ходи да гледа как се охранява границата. Мислите ли, че той няма работа, или Бойко е много драг, Виктор Орбан дойде и попита: "Как се оправяш бе човек" и прекопира същото, гърците прекопираха", отчете Борисов.

Той сравни ситуацията със сега и каква е причината за тази негативна промяна: "Две години безвремие, експерименти, тотален удар върху професионализма в МВР, само политически назначения и чистки, довеждат до този резултат".

По думите на Борисов не трябва да се налагат ответни мерки срещу Нидерландия. "Ние не сме съгласни. Ние трябва по най-бързия начин да направи правителство, за 20-30 дена да гарантираме безопасността на границата и да вървим пакет с другите държави, защото Румъния не ни е виновна. Това, което казва премиерът на Нидерландия е вярно. В момента границата е разграден двор", заяви Борисов.

Той припомни и арестите от миналата година.

"Да арестуваш пиарката на една партия, защото е по-добра и те дразни и то пред детето ѝ, в Холандия това ще коства главата на правителството. Те дойдоха, провериха и видяха, че това не е правова държава. Какъв е изходът - да се състави правителство, за кратък срок, защото партиите и лидерите, ние сме възпалени. 

Толкова съм се наситил на управление, каза Борисов. И попита медиите, знаете ли кой е главен секретар на МВР?

След като не чу име, продължи: "Като главен секретар ме пращаха къде ли не. Като има протест - мен, защото като отида и протестът започва да се снима с мен!" 

Толкова ли няма мерак за премиери?! След Кирил Петков всеки може, добави той. 

В края на разговора той заяви, че "отива на друга много отговорна работа".

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата ГЕРБКП са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП!

Източник/ци: Борисов: ГЕРБ си имаме премиер, по-добър от мен няма! Но да мислим за такъв, който все пак ще мине

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!