Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПРОКУРАТУРАТА: Линейката с мигранти, облечени като лекари, е купена за трафик на хора


Не сме се справяли с мигрантите и не ставаме за Шенген. Ами защо ние да се справяме, не сме ги канили. Меркел каза: “Елате, ще се справим.”

Група мигранти е била заловена в Бургаско в линейка, съобщават от полицията. Те са били облечени като медици и пациенти и са се придвижвали с автомобил, точно имитиращ кола на Спешна помощ.

Линейката е собственост на частна фирма. Спешният автомобил е бил напълно оборудван с медицинска техника, включително и със син буркан.

В линейката са били трафикирани 14 човека - от тунизийски, либийски и сирийски произкод, обяви на брифинг прокурор Мария Маркова. Тя обясни, че очевидно трафикантите са се надявали да могат да минават безпрепятствено през КПП-тата, които са направени в Бургаския район.

Линейката е била закупена от автокъща в София от фирма, която е била регистрирана в началото на ноември и няма никаква дейност, съобщи от своя страна директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

May be an image of 5 people and text
ХарварТ Майка · Кое не е така?! Facebook

Целта е била колата да се използва точно за трафик на мигранти. По наша информация това е бил първия курс на линейката, каза още полицейският началник. Колата била спряна след анализ на риска от патрул на жандармерията между две бургаски села, обяви Калоянов. Той разказа, че шофьорът е бил облечен с престилка на фелдшер. Водачът е българин, от София, без криминални регистрации. 

Прокурор Маркова съобщи, че сега в шофьора са открити наркотични вещества и затова също ще има разследване срещу него. Тя разказа, че линейката не е била с пуснати светлини, когато е спряна. Тя обаче е имала всички атрибути на истинската линейка, достатъчен е фактът, че са били с медицински дрехи, с маски, каза още прокурорката.

България в пъти повече отговаря на изискванията за Шенген, отколкото Холандия

Източник/ци: ПРОКУРАТУРАТА: Линейката с мигранти, облечени като лекари, е купена за трафик на хора

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!