Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова е г-жа Лъжа: Върховният Съд (Решението)

Корнелия Нинова е доказана "г-жа Лъжа", постанови Върховният касационен съд. В решение от 23 ноември на Второто гражданско отделение с докладчик по делото Веселка Марева, с което 19 минути разполага, той я осъжда да плати 2400 лева на шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и 1716 лв. съдебни разноски на ПП ГЕРБ.

Напомняме, че ръководител на ВКС е съдия с безупречна репутация, която няма нищо общо с модела КОЙ, партии и олигарси, така че решението се приема в юридическите кръгове като безупречно.  ВИЖ РЕШЕНИЕТО ТУК!

Повод за иска на Нинова станаха изказвания от 2017 г., в които Атанасова, юрист, нарича Нинова, също юрист, "г-жа Лъжа", защото е твърдяла, че е проверявана от трима главни прокурори за приватизацията на Техноимпекс и никой нищо не е намерил. Напомняме, че приватизираната от нея фирма е осъдена от държавата за измамите си след приватизацията и сме публикували съдебните решения по този казус, които стават окончателни, докато Нинова е ресорен зам.-министър на икономиката при Тройната коалиция.

По новото дело, спечелено ог Атанасова, с документ от прокуратурата се доказа, че Нинова не е проверявана от държавното обвинение за Техноимпекс НИКОГА, т.е. е излъгала в това свое твърдение. Най-забавната част от "фактически установените" обстоятелства в решението са споменаването конкретно с имената им на Техноимпекс и Нинова като примери за лоша приватизация не къде да е, а в книга "Корпуцията - основен елемент в управлението на СДС", издадена от ... ВС на БСП през 2001 г. Същата партия, която Нинова сега оглавява по ирония на съдбата.

С изнесеното от прокуратурата по делото могат да бъдат обяснени и някои последни изказвания на Нинова миналия месец срещу държавното обвинение, в което тя замеси и името на Кирил Добрев. Той вероятно също ще я осъди след това решение.

След загубените 2 инстанции и заседанията на третата, тя е знаела каква ще бъде думата на ВКС и е побързала да се застрахова.

Последните й обвинения бяха за натиск, посредством представяне на призовка у дома й, а се оказа, че не прокуратурата, а съдът я зове да се яви по делото, което сама е завела срещу журналиста Явор Дачков за друга нейна лъжа - че по България не е изнасяла при управлението й

на ресорен вицепремиер оръжие за Украйна. Дори днес министър от правителството в Киев опроверга това, след като преди него са го правили мнозина, включително министър председателят на кабинета Петков - Нинова: Кирил Петков.

Позитано пусна слух, че Корнелия ще става вице на Борисов

„Имайте търпение още малко, Корнелия се е договорила за всичко с Борисов, става икономически вицепремиер и в правителството на ГЕРБ, както беше при Продължаваме промяната”, тръбят нагоре и надолу емисари на Позитано 20 от петък, когато са разбрали за печалния за Нинова резултат от делото „Г-жа Лъжа”, което тя изгуби на 3 инстанции.

Целта е да не се разбягат онези, на които крепи властта си в партията председателката, да си затраят другите, на които дължи различни неща.
Високопоставен източник от ГЕРБ заяви, че няма такава обсъждана опция за Нинова до момента.

Интересно е, че също в понеделник за пореден път министър от украинското правителство опроверга лъжите на Нинова по темата за износа на българско оръжие за страната му, като посочи, че държави, които се притесняват да съобщават, че осъществяват подобен експорт, го правят през посредници като Полша.

Това ще донесе нови осъдителни решения за Нинова по нейните дела с журналиста Явор Дачков и с бившия директор на Кинтекс Александър Михайлов, които се водят в момента.

ПП и ГЕРБ знаят за осъждането от петък

Депутатите от Продължаваме промяната Андрей Гюров – председател на парламентарната група, и Настимир Ананиев – мандатоносител на ПП, знаят за осъдителното за Корнелия Нинова решение на Върховния касационен съд още от петък. Със сигурност са предали информацията и на съпредсеталите си Кирил Петков и Асен Василев, докато третият силен – Лорер, беше на опера в Кувейт.

Независимо от това, мъдро са оставили бившата си коалиционна партньорка да се развихри на тема игра на кодове и кой – кого е лъгал и на кого е „откраднал изборите”.

В ГЕРБ също са научили в петък, като страна по делото, печелившия за партията и за лидера на парламентарната й група Десислава Атанасова резултат от делото „Г-жа Лъжа”.

В същия ден съдът е съобщил неприятната новина и на Нинова, която водеше иска като частно лице. Интересно, дали адвокатската й защита е била отново от кантората, на която беше дала скандални поръчки като вицепремиер, и която обикновено води делата й.

19 минути получи информацията в понеделник, когато и я публикува на сайта на вестника. И така България научи за срама на Нинова и БСП, която до момента не е имала подобен скандален лидер в своята 131-годишна история. Напротив, ръководителите й са печелили дори немисилими за спечелване дела като Георги Димитров в Лайпциг.

Отрицателната селекция в Партията, посочила още през 2001 г. Нинова и нейния Техноимпекс като конкретни примери в книга за корупцията, издадена от Висшия й съвет, явно е налице в наши дни.

Радостина Тонева

Източник/ци: Нинова е г-жа Лъжа: Върховният Съд (Решението) | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!