Слави бесен: Заради безотговорните и престъпни действия на ПП няма да имаме медицински хеликоптери!

България остава единствената страна в ЕС без медицински хеликоптери заради некадърните, безотговорни и даже престъпни действия на "Продължаваме промяната". Причината да пропадне обществената поръчка за хеликоптерите е, че “Продължаваме промяната” е заложила в нея завишени изисквания, но на ниска цена.

Това написа във Фейсбук лидерът на "Има таков народ" Слави Трифонов.

Единственият кандидат за поръчката - италианската компания “Леонардо”, е обявила, че може да осигури 6-те медицински хеликоптера за 123,3 милиона лева. Но Министерството на здравеопазването, ръководено тогава от “Продължаваме промяната”, е обявило, че не дава повече от 102.5 милиона лева, обяснява той.

Ето пълния текст на съобщението на Слави Трифонов:

Днес Министерството на здравеопазването е прекратило обществената поръчка за закупуването на 6-те медицински хеликоптера. Още не мога да асимилирам тази информация. Дали разбирате какво ви казвам?

България ще продължи да бъде единствената страна в Европейския съюз без медицински хеликоптери!
Всъщност, какъв Европейски съюз? Медицински хеликоптери имат и в Северна Македония, която не е в Европейския съюз, но която пък България пусна да преговаря за Европейския съюз.

Да, уж развитата и просперираща европейска България пусна уж задръстеняците от Северна Македония. Задръстеняци, но с медицински хеликоптери. И сега кои са задръстеняците? А?

Явно политиците в Северна Македония не мислят само за далаверите, за първия, за втория, за третия мандат. Явно там политиците са загрижени за живота и здравето на хората, които са ги избрали.

Днес имаме най-голямото доказателство, че у нас на българските политици хич не им пука за живота и здравето на хората. Затова тука няма да има медицински хеликоптери. Тука нека мрем.
И кой е виновен сега?

Помня с какви фанфари бившият министър-председател Кирил Петков обяви обществената поръчка за тези хеликоптери. Обикаляше телевизионните студиа от сутрин до вечер и гордо заявяваше, че “най-накрая България ще оказва помощ в рамките на “златния час”. Това бяха неговите думи.

Нещо повече - министър-председателят Петков даже създаде и цяло държавно дружество, което да отговаря за спешната медицинска помощ по въздуха. И после назначи за директор на дружеството депутат от своята партия. Георги Гвоздейков се казва. И държавното дружество си има име -“Хелимед Сървисис”. Голям сървисис пада - без нито един хеликоптер.

Сега дружеството си остана, но хеликоптерите ги няма. И няма да ги има заради некадърните, безотговорни и даже престъпни действия на "Продължаваме промяната". Защото причината да пропадне обществената поръчка за хеликоптерите е, че “Продължаваме промяната” е заложила в нея завишени изисквания, но на ниска цена.
Единственият кандидат за поръчката - италианската компания “Леонардо”, е обявила, че може да осигури 6-те медицински хеликоптера за 123,3 милиона лева. Но Министерството на здравеопазването, ръководено тогава от “Продължаваме промяната”, е обявило, че не дава повече от 102.5 милиона лева.

И какво излиза? За тия хора животът и здравето на българите не е най-важното и най-безценното нещо. За тия хора животът и здравето ни не струва дори 123 милиона лева. Животът и здравето ни струват точно 102,5 милиона лева. И нито стотинка повече.

Източник/ци: Слави бесен: Заради безотговорните и престъпни действия на ПП няма да имаме медицински хеликоптери!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!