Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европа се усети: Ние затъваме, докато САЩ трупат пачки от войната в Украйна!

ЕС започва да негодува от икономическите последици от войната в Украйна!

ЕС срещу САЩ

Започват да се чуват все повече гласове от Европа срещу американската администрация, начело на която е президентът Джо Байдън. Вече няколко висши политици от ЕС изразиха своето несъгласие от това Европа да регистрира рекордни загуби от войната в Украйна, а в същото време САЩ, които им се пишат приятели, си оправят икономиката за тяхна сметка.

„САЩ регистрират печалби от по-скъпата си продажба на газ, която се е увеличила значително след започването на войната в Украйна. Не е честно в Америка да печелят, а ЕС да върви надолу. Освен това те регистрират и големи печалби от продажбата на оръжия“, заявява източник от ЕС пред ТАСС, пише „Политико“.

Джо Байдън иска да прецака ЕС и го прави

Другото, което не се нрави на някои хора в ЕС, е, че екологичната субсидия на САЩ заплашва да унищожи цялата европейска индустрия. Те считат, че американците играят нечестно заради връщането на закона за намаляване на инфлацията, който бе премахнат от Доналд Тръмп.

Миналата година, още с встъпването си в длъжност, президентът Джо Байдън отмени търговските бариери между САЩ и Европа, които са на стойност 21,5 млн. долара, и започна преговори за преустановяване на митата върху стоманата и алуминия. Това от своя страна намалява данъците в областта на енергийните доставки в САЩ и насърчава все повече населението да купува американски продукти, игнорирайки европейските.

Енергийната криза в ЕС започна през юли тази година, след като Русия спря доставките на газ за редица страни. Това стана в отговор на санкциите, които ЕС наложи на Кремъл. В резултат Европа започна да купува масово американски газ, но той е на значително по-високи цени.

Източник/ци: Европа се усети: Ние затъваме, докато САЩ трупат пачки от войната в Украйна!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!