Татяна Дончева: МВР се напълни с хора от подземния смят. В ДАНС се отглеждат костюмарки

МВР го напълниха с хора от подземни свят и слуги. И да ти трябва по реални проблеми, ти не можеш да го ползваш. Това каза по БНТ адвокат Татяна Дончева.

Миналата година става дума какво се случва със службите за сигурност.  Когато смениха шефа на НСО и ДАНС, пак възникна спор. Кирил Петков - първата му работа бе да започне да сменя шефа на НСО само по негови причини. В ДАНС има пълно мълчание, от време на време се казва ,че ДАНС е написала доклад. Но  в такива смутни времена има нужда от  сериозни служби. Ние обаче  нямаме такива. 

Гонките на полицаите трябва да се преосмислят. Не е зле полицаите да си сверят часовниците със старите ръководители, които бяха по-интелигентни и с международен опит. Не ставаме за Шенген, но трябва да пазим границата с цената на живота на нашите полицаи. Министрите на МВР трябваше да седнат в Брюксел и като външния министър на Украйна, малко да поискат. Защо да нямаме шипове- ленти?!  Тук има какви ли не - сърби, поляци, украинци, турци. Не може от селски началник да направиш шеф на ДАНС. Той няма вестибуларен апарат за високата атмосфера. Там се отглеждат костюмарки, които освен да се правят на Джеймс бонд, друго не могат. Опорка е, че прокуратурата е била голям борец срещу наркотиците. Прекалено се е разпространила употребата на дрога. И това не е само свързано с шофиране. Налагането на по-високи санкции няма да реши проблема. Мои приятели-психиатри казват за драстично повишаване на пациенти, зависими от дрога. 

При тази синтетична дрога, науката не е запозната. Ние имаме проблем с дрогата и да видим както системата за разпространение на дрога, от която хората печеля. Да поставим по друг начин пътя на България по наркотичното трасе, защото имаше години, когато те ни плащаха в дрога. Къде отиваше тази дрога,  къде се продава това? Много сериозна кампания и контрол трябва. Цялото население е заразено с това. 

Относно идеята за създаване на нов ляв проект, тя уточни : БСП не може да участва в това ново образование. Ръководството е против. Процесът на промени в БСП не трябва да се поставя като условие за този ляв политически субект. Хората, които смятат, че трябва да се води борба за БСП до последния човек, нека да си я водят.

Източник/ци: Татяна Дончева: МВР се напълни с хора от подземния смят. В ДАНС се отглеждат костюмарки

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!