Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Свиленски: Кирил Петков ще трябва да съди цялата ПГ на БСП. Петков каза една сутрин пред ПГ: “Айде, оттеглете го този закон и ще ви дадем кодовете и достъпа”

Не знам за какво ще ме съди Кирил Петков. Аз не съм го обвинил в нещо. Не съм казал, че той държи кодовете. Това каза в предаването “Събуди се” на Нова телевизия депутатът от БСП Георги Свиленски.

Той коментира думите на Кирил Петков относно кодовете за машините. “Аз също нямах съмнение, че някой някъде може да има някакви кодове. Но дойде една сутрин Петков пред парламентарната група и каза “Айде, оттеглете го този закон и ще ви дадем кодовете и достъпа”. След това го е разказвал и на други колеги в индивидуални разговори, не само пред групата”, обясни Свиленски и допълни: “Петков ще трябва да съди цялата парламентарна група”.

Narod.bg: Ето го кода за машините на вота (ЕКСКЛУЗИВНО)

Депутатът бе категоричен, бе БСП не е обърнала гръб на ПП и ДБ. “Не сме се обърнали срещу никой и нищо. От първия ден, в който сме в парламента, ясно сме казали, че ще водим разговори с ПП и ДБ, ако бъдем поканени. За тях възможността да се премахне машина като основен фактор в изборния процес, явно се оказва голям залог. Тези хора изпаднаха в истерия, когато законът мина на първо четене. 

Нашите отношения към колегите не са се променили. Не знам защо те си променят отношението”, каза Свиленски. 

Според него правителство на малцинството с мандат на ПП не е възможно. “Правителство на малцинство със 73 народни представители - ние ще влезем в история. Такова правителство с 20% няма. Има правителство на малцинство с липсващи 2,3,4 мандата”, посочи депутатът и заяви, че ако БСП бъдат поканени на разговори - ще се явят. “Правителство е необходимо, дали е възможно - ще видим”, допълни още той. 

Свиленски коментира и решението членове от младежката организация на БСП да се разграничат от партията заради споровете за Изборния кодекс. “Нормално е младежките движения да искат да гласуват на телефон или таблет, но при нас са възможни всякакви мнения. Ние чуваме младежите, но не са само те в тази държава. Има и други хора, които също искат да гласуват, искат да бъдат управлявани от разумни хора, не искат 30% активност. Когато видим, че всички са отишли на машините, това може да бъде преразгледано”, посочи той.  

“Демокрацията е скъпо и отговорно нещо. Трябва да се провежда по демократични и прозрачни правила. Никой не трябва да използва техническата си възможност върху това да влияе на изборния процес”, заключи депутатът.

Източник/ци: Свиленски: Кирил Петков ще трябва да съди цялата ПГ на БСП | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!