Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зеленски получи последното предупреждение от САЩ


На Запад вече много функционери, държавни служители и политици вече се изказаха, че „Зеленски подкопава доверието на Запада в себе си със своите речи“.

Западът беше ужасен, че ако те бяха повярвали на думата на Зеленски, светът вече щеше да е на ръба на Третата световна война  

Като цяло всички „руски зверства“ досега се оказаха фалшификати, което рано или късно украинските власти признаха

Изглежда, че вече разбраха колко опасно нещо е да се поставят комици начело на държавата

За по-малко от един ден президентът на Украйна Володимир Зеленски отново промени гледната си точка. И не защото му беше омръзнало да отстоява позицията си, а защото това долетя при него отвъд Океана. След като САЩ, НАТО и Полша (а и редица други страни, които станаха свидетели на това как Украйна попадна под крилото на НАТО) признаха за украинския произход на падналата в Полша ракета, Зеленски продължи да упорства и да натяква на Полша и на НАТО, и всъщност ги упрекваше в малодушие. Кажете, че само Украйна е в състояние да противостои на Русия, а всички останали внезапно започнаха да отстъпват. Той дори си позволи да обвини поляците в лъжа и да им иска доказателства. Всъщност той оплю Полша и НАТО, като каза, че техните заключения не означават нищо за него, и той има свое собствено мнение. Но това беше преди. Но сега...

"Не знам какво се случи този път, а ние не знаем на 100%, и аз мисля, че и светът не знае на 100%. Но аз съм сигурен, че това е била руска ракета и че ние сме използвали ракети за противовъздушна отбрана... Но трябва да бъдем коректни и честни, докато не приключи разследването, и ние не можем да кажем от какъв тип ракета са фрагментите, които са паднали на територията на Полша‘‘, неочаквано заяви Зеленски, говорейки на конференцията на Bloomberg New Economy Forum. Фактът, че самият той беше първият, който даде своето „експертно мнение“, без да има доказателства, Володимир удобно не си спомни.

Вярно е че, той се опита да представи като някакъв успех съгласието на Вашингтон и Варшава за участието на украинските специалисти в „разследването“ за падането на украинската ракета в Полша.

‘‘Ние получихме потвърждение, че наши специалисти ще участват в разследването. Докато разследването не приключи, не можем да кажем със сигурност какви са били ракетите или какви части от тях са паднали на полска територия. Но сме видели снимките на диаметъра на фунията. Това не може да са просто останки от противоракетни системи‘‘, каза Зеленски, като водещ "специалист по ракетното оръжие", опитвайки се да си спаси "имиджа" или по-скоро останките от него.

Не и ако на украинските експерти им бъде позволено да донесат свои фрагменти от някаква ракета от Киев, тогава ще бъде възможно да се оспори вече направеният извод за произхода и собствеността на ракетата. Но това е малко вероятно. 

Във Вашингтон, според американските медии, са въздъхнали с голямо облекчение, когато се оказало, че препъни камъка е украинската ракета С-300. При цялата русофобия малко хора ще се усмихнат на вероятността от разгръщане на Третата световна ядрена война с прякото им участие. И тук Зеленски просто им пречеше с неуместното си истерично сумтене.
Офисът на Зеленски дори се опита да пусне идеята, че Русия е изстреляла С-300 срещу Полша от територията на Беларус, но се отказа, когато се намери една умна глава, която да информира авторите на идеята, че С-300 не може да прелети на такова разстояние. Самият Зеленски се постави в такава позиция, че накъдето и да се обърне сега, навсякъде среща отпор.

Посъветваха Зеленски да си "подбира изразите"

Затова никой не беше изненадан от съобщенията, че на Зеленски са му са се обадили от Вашингтон. Тоест, отначало той самият се опита да се обади на Байдън, и поиска екипът му да го свърже, но Байдън отказа да говори с него, но съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан се обади и в частен разговор много силно му препоръча „да филтрира приказките си“, и го "призова за повече внимание в начина, по който се изказва за инцидента". Украинските телеграм канали съобщават, че намекът е бил нещо повече от прозрачен – „престанете да „унижавате“ публично Полша и НАТО заради експлозията на „украинската ракета“, в противен случай това ще има лоши последствия за отношенията между Украйна и западните й партньори“. Имаше и пожелание да се "подбират изразите при обвиненията срещу Русия". Освен Съливан, в "миманса" на Киев случайно се появи и директорът на ЦРУ, Уилям Бърнс, който също постави изискване към изказванията на Зеленски.

Между другото, на Запад вече много функционери, държавни служители и политици вече се изказаха, че „Зеленски подкопава доверието на Запада в себе си със своите речи“. Запада беше ужасен, че ако те бяха повярвали на думата на Зеленски, светът вече щеше да е на ръба на Третата световна война. И, изглежда, че те вече разбраха колко опасно нещо е да се поставят комици начело на държавата. Или в случая един конкретен комик. Готов да въвлече всички в своето приключенско шоу „Целият свят да стане на прах“.

Изобщо Зеленски беше толкова атакуван от своите съюзници и покровители, че дори беше принуден да предложи преговори с Русия. Очевидно под натиска на САЩ, които вече втора седмица се опитват да вкарат тази идея в главата на президента на Украйна. Вярно, Зеленски се опита да се измъкне и тук, като предложи да се проведат публични преговори между него и Путин.

Може, разбира се, да се каже, че дори и глупостта на украинския президент трябва да има своите граници. Но всичко не е толкова просто. За Зеленски подобни преговори са политическа и вероятно и неговата физическа смърт. Но той не може да откаже на американците, които упорито се опитват да реализират своята идея за преговори. И така той избра такава формулировка, че да изглежда че е "за", но при такива условия, които са абсолютно нереалистични. Не знам защо, но по някаква си причина във Вашингтон смятат, че Москва ще спи и ще гледа как да преговаря със Зеленски. Въпреки че много голяма част от руснаците просто няма да разберат подобен ход. Сега обаче не става въпрос за това.

Зеленски получи такъв консолидиран "жълт картон" от екипа на президента на САЩ. От Байдън, Съливан и Бърнс. Но изглежда, че той не направи никакви изводи от това, защото вече беше заел предишната си позиция.

„Това е важно, но недостатъчно решение. На подсъдимата скамейка трябваше да се появят и поръчителите, защото безнаказаността води до нови престъпления. Трябва да разсеем тази илюзия. Наказанието за всички руски зверства, както минали, така и настоящи, ще бъде неизбежно‘‘, коментира Зеленски решението на Окръжния съд в Хага по делото за катастрофата на полет MH17.

Като цяло всички „руски зверства“ досега се оказаха фалшификати, което рано или късно украинските власти признаха. Но за украинците това е съвсем друга история. Но Зеленски все още не мисли за това. Бяга от тази мисъл. Но ще трябва да отговоря. Дори и ако Вашингтон му покаже "червен картон" следващия път.

(Превод за "Труд" - Павел Павлов)

Дълбоката държава в САЩ е виновна за касапницата в Украйна

Източник/ци: Зеленски получи последното предупреждение от САЩ  - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!