Дори и незапознат със схемаджийството човек, когато разгледа сайтовете на Gemcorp и IP3, разбира, че става дума за класическа измамна схема

Kalina Androlova

Дори и незапознат със схемаджийството човек, когато разгледа сайтовете на Gemcorp и IP3, разбира, че става дума за класическа измамна схема, която ПП са се опитали да спретнат за краткото време, което управляваха. Завъртане на едни милиарди от държавата, инвеститора (?!), Европейския съюз и пр. Планове и обещания, уж дадени от някой, се предлагат на други, за да се получат пари от трети. След което всичко се проваля или видоизменя „мъничко“, заради особени обстоятелства, или се компенсира с друга схема, и така до края на света. Наистина се чудя как може да има някакви хора, които да считат тези откровени производители на мистификации за възможни политици, и недай Боже носители на власт.

Моля ви, вземете се в ръце, употребявайте ума си! Четете повече. Не може едно масово заблуждение да продължава да затрива държавата. ДБ е хубаво да се отстранят навреме, но виждам, че не разбират тази необходимост. Вместо да използват пълния позор на ПП, за да „поканят“ техните избиратели, ръководството на ДБ продължава да ходи с парцала зад Кирил и Асен и наведено да бърше преработената харвардска глупост: всяка девиантна грешка на ПП се представя за демократско великотворчество на много умни млади хора, а всяка финансова схема – за спасяване на държавата от миналото й. Натрапчивите неврози в избирателите са трудни за лечение, затова трябва да се внимава и с глупостите.

Не е далеч времето, когато за „култовите“ момчета, ще се говори като за пустинни скакалци, опустошителни вредители за държавата ни. Всеки такъв скакалец може да изяде за ден толкова храна, колкото е теглото му. А нашите останаха на власт шест месеца… Всички здрави сили в държавата трябва да се обединят независимо от различията си, защото нещата са се повдигнали на пръсти на ръба на пропастта.

Опцията за страната ни е кастриращо жестока. Проблемът е, че ПП са се опаковали като „новото бъдеще“ и се продават като „умните“ и „честните“. Това да си приписват добродетелност и почтеност е типично за мошениците. Те това продават, своята, пази Боже, „честност“. През 20-те години на миналия век знаменитият измамник Артър Фъргюсън успява да продаде на неориентирани американски туристи площада Трафалгар, Бъкингамския дворец и Биг Бен. Нещо подобно се случва и с българските избиратели напоследък. Продават им въздух, прибират милиони, но искат да приберат милиарди, затова са още тук. И ще скачат по жълтите павета докрай.

Явно, че много хора се нуждаят от упражнения с постоянно нарастваща трудност, за да започнат да усещат, че нещо не е наред с променкаджиите. Вярно е, че мозъците се променят от интернета и телевизията, но въпросът е в каква посока. Има книги изписани по темата, например „Застрашени умове“… Медиите реорганизират умовете…

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!