Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Може ли еврото да преживее разпадането на френско-германския тандем? Много...

Йордан Халачев

Може ли еврото да преживее разпадането на френско-германския тандем? Много съмнително.И точно сега, в свой типичен стил, ние хукнахме към еврото.

Atlantico, подсказа за създадени всички условия за отказ от еврото, изброяват катастрофалните последици за Европа и се твърди, че вече са създадени всички условия за отказ от еврото.

Ние чуваме друго!

С германския национален план от 200 милиарда дупката в бюджетите на европейските държави се разширява, а напрежението между Париж и Берлин расте.

Разликите в бюджетните политики на Париж и Берлин са дреболия в сравнение с общата ситуация. Еврозоната обхваща над петнадесет страни, които се нуждаят от поне две или три опции за парична политика. Съществуването на еврото и как се управлява има много по-голямо значение от различията в бюджетите на страните от еврозоната.

Всичко свързано с бюджетните въпроси е лъжа. Схващането, че Германия носи финансова отговорност от петнадесет години, е погрешно. Те просто се оказаха по-умни: ловко отписаха 600 милиарда евро лоши дългове. От големите страни в еврозоната сега само Италия контролира публичните си разходи.

Какво може да срине еврото?-„Това ще се случи, когато хората си кажат, че предпочитат лагера на свободата, дори това да им струва скъпо в близко бъдеще. Това видяхме с Брекзит. Трябва да се отбележи, че свободата е по-важна от направените разходи. Това може да се случи с Италия, Франция през 2027 г. Това може да дойде дори от Германия, ако изпадне в дълбока индустриална криза, накъдето уверено върви, което ще я накара да се откаже от ролята на кредитор от последна инстанция.

Една неуспешна ситуация винаги е изпълнена с крах. И е трудно да се предвиди кога ще се случи това. Хората обаче не са наясно с това.

Когато Бруно Льо Мер казва, че днес нещата щяха да са по-лоши, ако нямахме еврото, той забравя примерите с Швейцария, Норвегия и Дания.

„Този план за присъединяване към еврозоната, е просто една пародия. Това дори не е план. Никой не казва какви са проблемите при Валутния борд, защото няма такива. И никой не казва какви ще са ползите от еврото, защото няма такива.

Ще има хаос, не ползи. Целият процес по влизането в еврозоната ми мирише на измама. Три са елементите, които най-силно ми намирисват – некомпетентност, нелегитимност и корупция, заяви Стив Ханке, по повод приемане на Национален план за въвеждане на еврото в България.

Топ банкер хвърли бомба! Приемането на еврото е капан – печели елитът, плаща народът

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!