Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пеканов: Референдум за еврото би бил грешно решение

Автор: "Денят започва с Георги Любенов", БНТ

Референдум за еврото би било грешно решение, коментира вицепремиерът Атанас Пеканов пред БНТ. По думите му, времето за анализи отдавна е минало и България трябва да се съсредоточи върху конкретни действия за влизане на страната ни в еврозоната.

"В момента топката е в ръцете на Европейската комисия, България е изпълнила всичко, което трябва да изпълни, изпратени са всички документи. Първата сума по Плана за възстановяване и устойчивост ще дойде в следващите седмици. Ако не се приемат законопроектите, второто плащане няма да дойде", заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов. 

Законите относно Плана за възстановяване трябва да се приемат до края на годината, добави Пеканов и поясни, че България ще получи парите по първия транш през тази година.

Референдум за еврото би било грешно решение, коментира Пеканов. По думите му, времето за анализи отдавна е минало

Правителството цензурира анализ на БНБ за еврото

и България трябва да се съсредоточи върху конкретни действия за влизане на страната ни в еврозоната.

Bobi Borisov: КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ АКО БЪЛГАРИЯ ПРИЕМЕ ЕВРОТО
Краткият отговор е...
БЪЛГАРИЯ ЩЕ ФАЛИРА
БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕВ е последният бастион, единственият останал ЩИТ пазещ ни от това да станем ,,втора Гърция,, и това нашите ,,управляващи ( тоест управлявани от вън)" политици да могат да заробят 3 поколения напред със заеми и ако допуснем и това да ни отнемат, сами ще си носим КРЪСТА.
СТАВАЙТЕ РОБОВЕ

"Във времена на турбуленции имаме нужда от успокояване на пазарите. За служебното правителство не е много ясно как да вземе отношение относно Бюджет 2023, това е работа на партиите. Ние като служебен кабинет имаме правомощията да продължим вече стартиралите процеси, но нямаме правомощията да режем един или друг сектор или да задаваме повече средства за някой сектор", каза още Атанас Пеканов. 

Вижте целия разговор във видеото.

Топ банкер хвърли бомба! Приемането на еврото е капан – печели елитът, плаща народът

Източник/ци: Пеканов: Референдум за еврото би бил грешно решение | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!