Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Потрес: Людмил Стайков нарече бившата си съпруга Виолета Донева: "това лице"

След драматичния развод режисьорът на "Време разделно" не поддържа контакт с актрисата близо 50 години

Бившият съпруг на убитата Виолета Донева - известният режисьор акад. Людмил Стайков изуми всички с реакцията си след трагичната вест за смъртта на голямата актриса. Вместо дори от куртоазия публично да сподели, че е потресен от жестокото убийство, пред медии режисьорът на "Време разделно" заяви, че с "това лице" не поддържа отношения от 50 години. Двамата имат общ син - Иво.

Явно заглавието на историческия епос на наскоро отишлия си акад. Антон Дончев се отнася и за взаимоотношенията между Виолета Донева и Людмил Стайков.

79-годишната актриса с множество роли в киното и театъра, е била открита мъртва в дома си в столичния квартал "Изток" на 22 октомври, но официално трагичната вест за убийството бе разпространена седмица по-късно. Първо драматичната новина за безвреме прекършения живот на Виолета Донева съобщи Lupa.bg.

Актрисата е открита в локва кръв в коридора на жилището си с прободни рани и със следи от душене, сочат последните информации от разследването. По тялото й има следи от насилие. Заподозряна за убийството на Виолета Донева е нейна близка роднина с психични проблеми - внучка или племенница. Разследващите бързо се насочили към роднини на актрисата, защото само те имали ключ за жилището. Засега задържани за престъплението няма.

Полицаи неофициално коментираха, че внучката на актрисата страдала от биполярно разстройство. От МВР неофициално заявиха, че има данни жената да го е отключила след употреба на наркотици.

Актрисата, която прави забележителни роли във филмите "Обич", "Двама под небето", "Сбогом, приятели!", има драматичен развод с първия си съпруг Людмил Стайков. Двамата се женят в края на 60-те години, когато кариерата им се развива стремително. Тя е талантлива и търсена актриса, той - вече утвърден режисьор в телевизията и театъра. 

През 1974 г. Виолета Донева е обявена за „заслужил артист“ - заветната мечта на някои артисти по времето на социализма е наградена с орден „Кирил и Методий“ II степен.

Работи най-дълго във Военния театър - от 1967 до 1993 г. В края на 70-те и в началото на 80-те години обаче около нея избухва скандал, когато в пика на славата й нейни колежки подават жалба срещу нея, че е задигала техни лични вещи и буквално я обвиняват в клептомания.

Скандалът е потулен, но опозорена, Виолета Донева се оттегля за известно време от театъра. Според слуховете това дава повод на Людмил Стайков да поиска развод със съпругата си, тъй като освен преподавател по „Филмова и телевизионна режисура” във ВИТИЗ, партията го гласи и за партийна кариера и в средата на 80-те е избран за кандидат-член на ЦК на БКП и за народен представител. Тези събития предшестват снимките на най-известния му филм "Време разделно", за който се твърди, че е поръчан от властите.

Режисьорът не искал името му да се замесва в скандалите с жена му. Разводът между двамата е драматичен, като Донева и Стайков не искат и да чуят повече един за друг. Не поддържат никакви отношения и избягват да ходят на публични места, където биха могли да се засекат. Това е и причината приживе актрисата да не ходи на театрални премиери, на които би могъл да присъства бившият й мъж.

Източник/ци: Потрес: Людмил Стайков нарече бившата си съпруга Виолета Донева: "това лице" - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!