Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Внучката убила Виолета Донева? ВИЖТЕ Я! Виолета е била в тежко състояние от два месеца, когато е

Родственицата на актрисата страдала от психично заболяване

Убийството на Виолета Донева се разследва шести ден

Убийството на Виолета Донева се разследва шести ден, става ясно от съобщение, разпространено от държавното обвинение.

На 23.10.2022 г. в Софийска градска прокуратура (СГП) е докладвано съобщение за започнато на 22.10.2022 г. досъдебно производство във връзка с данни за убийство на 81-годишната Виолета Донева. Уведомен е дежурен прокурор, който незабавно е предприел действия съобразно правомощията си по НПК, уточняват от прокуратурата.

Досъдебното производство е образувано в СДВР в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването, а именно – оглед на местопроизшествие. Същото се води за това, че Донева умишлено е умъртвена на неустановена дата в апартамент в гр. София – престъпление по чл. 115 от НК.

За убийството е заподозряна внучката ѝ, която била психично болна, твърди източник на Lupa.bg. Момичето от години има проблеми и с наркотиците.

От държавното обвинение уточниха, че са уведомени за случая още на 23 октомври от полицията. Тялото на 79-годишната актриса, по което са открити следи от насилие, е намерено на 22 октомври. 

От МВР съобщиха, че работата по случая е започнала след сигнал за инцидент в кв. "Изток", подаден в институцията. Предполага се, че престъплението е извършено заради продажба на ценен имот. 

Внучката с татко си Иво Стайков и Джоко Росич на снимачната площадка на филма "Пъзел".

По наша информация въпросната млада дама е обявена за издирване от полицията и се очаква до няколко часа да бъде задържана. В последно време отношенията между актрисата и внучката се влошили рязко, защото Виолета не приемала по-свободния начин на живот на роднината си. Предполага се, че убийството е извършено в момент на бясна ярост. 

Виолета Донева беше в тежко състояние от два месеца

image
Блокът в столичния квартал "Изток", в който е живеела актрисата Виолета Донева.

Актрисата Виолета Донева е била в тежко състояние от два месеца, когато е починал вторият й съпруг - бившият баскетболист Атанас Грънчаров, разказаха пред "Труд News" нейни съседи от блока й в столичния квартал "Изток".

В последно време тя не излизала често и не се спирала да говори с никого, разказаха още съседите й. Жена я извеждала на разходка при хубаво време.

Източник/ци: Внучката убила Виолета Донева? ВИЖТЕ Я! - Lupa BG

Убийството на Виолета Донева се разследва шести ден - Труд

Съседи пред Труд News: Виолета Донева беше в тежко състояние от два месеца - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!