Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гавра с ученици! Дават им сух хляб с краставица. Вижте колко ВИ струва тази закуска

Тази закуска струва на ДАНАКОПЛАТЕЦА 35 млн. лв.

Безплатните закуски в училище са гавра за децата ни. Дават им неща, които не стават за ядене, алармираха гневни родители пред Lupa.bg. Майка на второкласник се оплака от "закуската" на сина си. Детето е получило филия сух хляб с прозрачен резен кашкавал и едно кръгче краставица. Разбира се, малчуганът не е изял сухия хляб, който дори не може да го наяде.

Всички продукти изглеждат стари и изсъхнали, а количеството им е обидно малко, особено за парите, които заделя държавата можеха да спожат малко повече кашкавал, колбас и зеленчуци.

Това е днешната закуска на децата от 2-ри клас

„Това е гавра с децата ни. Това ли е здравословното хранене или пак за пореден път фирми си прибират парите“ – възмути се разгневен родител пред сайта ни.

За изминалата учебна година 2021/2022 по европейските схеми Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция е изплатил общо 35 млн. лв. (35 220 507лв.). От тях близо 29 млн. лв. (28 421 509 лв.) са за реализирани доставки на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, на пресни плодове и зеленчуци в училищата и детските градини. Останалите средства, в размер на 946 900 лв., са за възстановяване на разходи за доставка на пчелен мед. Фондът е превел и 5 852 098 лв. за възстановяване на Данък добавена стойност (ДДС) на одобрените фирми – изпълнители.

Народа да продължава да събира капачки за лечението на българските деца: 9 партии си разпределят 20 милиона лева на година от субсидиите

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Гавра с ученици! Дават им сух хляб с краставица - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!