Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ са заплашени от недостиг на природен газ: Ройтерс

Производителите на шистов газ в САЩ се борят да отговорят на нарастващото вътрешно и международно търсене на природен газ, според анализ на Ройтерс.

По-горещото от очакваното лято и липсата на алтернативни енергийни източници са оставили запасите на страната под сезонната средна стойност. Няма признаци за подобрение на нивото на запасите, въпреки покачването на цените на газа, пише Ройтерс.

Докато американските енергийни компании изнасят втечнен природен газ (LNG) за Европа с рекордни темпове, напоследък се появиха призиви за намаляване на тези доставки, за да се гарантира, че има достатъчно за американския пазар.

„С наближаването на отоплителния сезон  както в Европа, така и в САЩ и с толкова много хора, използващи газ за отопление, ценовите перспективи за газа не изглеждат добре от гледна точка на потребителя“, пише Ройтерс.

В анализа се отбелязва, че е малко вероятно цените на газа в САЩ да се покачат близо до европейските нива, „но те са се повишили с 300% от преди няколко години, когато газът беше евтин, защото беше в изобилие“.

Източник/ци: САЩ са заплашени от недостиг на природен газ: Ройтерс - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!