Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Германия изключват ескалаторите, заради високите цени на тока

В Германия цените на електроенергията растат главоломно - а търговците на дребно също искат да пестят все повече енергия, пише в свой материал BILD. Първите магазини дори изключват ескалаторите. Някои ескалатори в отделни магазини Saturn спрени, както и в универсалните магазини Galeria Karstadt Kaufhof.

Шефът на компанията Мигел Мюленбах заяви пред BILD: "В областта на осветлението и ескалаторите вече пестим електроенергия, като изключваме и спираме, където е възможно - без да засягаме клиентите."

Дори гигантът в областта на търговските центрове ECE (с обекти в Берлин, Франкфурт на Майн) изключва ескалаторите "рано сутрин и вечер".

Говорител на Ikea заяви, че в момента работна група разглежда възможността за изключване на ескалаторите "и други мерки за пестене на енергия".

"В момента разглеждаме всички съответни разходи и съответно техническата база на ескалаторите и широките елементи, които са от значение за разходите за оборудването им със светлинни бариери. За съжаление, това не компенсира очакваните разходи за енергия, които ще ни засегнат", заяви пред BILD говорител на търговската верига Konsum Weimar. 

Източник: bild.de

Източник/ци: В Германия изключват ескалаторите, заради високите цени на тока | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!