Следвайте "Буднаера" в Телеграм

7 въпроса към аферистите от NEXO: Наследници ли сте на пирамидата OneCoin?


Коста Кънчев ли наследи измамния бизнес на Ружа Игнатова?

Защо от криптобанката крият връдките си с „Хелп карма“ и загубите на вложителите си

След разкритията ни за незаконната дейност на криптобанката Nexo и огромна дупка от поне 4 млрд. в портфейла им, която е прикривана от управата на дружеството, представител на компанията за дигитални финанси и покупко-продажба на криптовалута настоя публикацията да бъде свалена, тъй като не отговаря на обективната истина. Готови сме да отразим позицията на NEXO, но се надяваме от компанията да ни отговорят на следните въпроси:

1. Вярно ли е, че за NEXO работят поне 40 бивши служители на рухналата криптопирамида OneCoin на Ружа Игнатова? Какви са връзките на дружеството с обявената за издирване от ФБР в цял свят „криптокралица“?

2. Защо от NEXO са блокирали средствата на свои клиенти и отказват да възстановят вложенията им? Колко са случаите на отказани заявки за тегления на средства?

3. По кое точно законодателство NEXO събира депозити от 5 г. без банков лиценз в държава членка на Европейския съюз? Вярно ли е, че средстата на клиентите им са използвани неправомерно за инвестиции в други проекти, които са фалирали?

4. В кои крипто хедж фондове са инвестирани 8-те милиарда долара, с които NEXO твърди, че оперира?

5. Вярно ли е, че ФБР разследва дейността на NEXO в САЩ по редица сигнали за злоупотреби и незаконна финнсова дейност, подадени от главния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс?

6. Има ли заведено съдебно дело в САЩ за измама и кражба на акции срещу собствениците на NEXO от съоснователя на дружеството Георги Шулев?

Скандалната благотворителна пирамида „Хелп Карма“ беше ръководена от бащата и първия братовчед на Коста Кънчев – Калин Кънчев и Константин Кръстев. Факти, които са отричани от NEXO

7. Каква е ролята наоснователят на дружеството NEXO Коста Кънчев в създаването и първоначалното финансиране на дейността на благотворителната фондация „Хелп карма“? Как ще коментира присъствието на баща си Калин Кънчев в управата на „Хелп карма“ и отклонените над 8 милиона лева от дарители на „Хелп Карма“ от своя първи братовчед Константин Кръстев? Пренесени ли са практиките от „Хелп карма“ в NEXO?

Източник/ци: 7 въпроса към аферистите от NEXO: Наследници ли сте на пирамидата OneCoin? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!