Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СЛУЧАЙНОСТ? Виновникът за прегазените полицаи е братовчед на преторианец №1 на Иван Гешев!

Виновникът за трагедията с двамата прегазени полиаци – зам.-шефът на „Гранична полиция“ Деян Моллов, както твърди МВР шефът Иван Демерджиев, е втори братовчед на преторианец №1 на Иван Гешев – мистично забогателия прокурор Ангел Кънев!

Случайност ли е кариерното израстване на братовчедите?

Институциите у нас са в открита война. Това не е новина, а констатация, която се повтаря почти ежедневно в Народното събрание. Около казуса #ХемусГейт за пореден път стана ясно, че прокуратурата саботира и ще саботира всяко усилие на МВР и ДАНС по разкриването на корупция или други престъпления, извършени от функционери на ГЕРБ и ДПС.

Оказва се обаче, че от двете страни на барикадата щастливо си живуркат роднини. Деян Моллов, който беше фаворит на ръководството на МВР по времето на ГЕРБ, е втори братовчед на „Острието на спецпрокуратурата“ – прокурор Ангел Кънев. Деян Моллов оглави „Гранична полиция“, но сега новият служебен министър Иван Демерджиев поиска оставката му заради тежкия инцидент в Бургас, при който автобус с нелегални мигранти помете патрулка и уби двама полицаи.

Според Демерджиев е недокрай прецизно изпълнение на функциите на „Гранична полиция“. Тези лица е трябвало да бъдат възпрени да не преминат държавната граница, заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи.

„Очаквам до края на деня Деян Моллов да подаде оставката си“, ясен бе Демерджиев. „Имам големи претенции към Гранична полиция и ще взема мерки“, закани се Демерджиев, който поиска оставката на прокурорския братовчед.

Narod.bg  припомня, че директорът на „Гранична полиция“ Деян Моллов бе понижен преди дни, като на неговото място бе назначена досегашният му заместник Росица Димитрова, а на самия Моллов бе възложен ресор „Охрана на границата“.

Припомняме и друго – административният ръководител на закритата вече бухалка Специализирана прокуратура Ангел Демирев Кънев е втори братовчед на вече бившия директор на ГД „Гранична полиция“ Деян Валентинов Моллов. Според източници на bird.bg бащата на прокурора – Демир Ангелов Кънев и майката на директора на гранична полиция – Еленка Михайлова Моллова, са първи братовчеди.

Видно от имотния регистър Руска Демирева Ангелова прехвърля имоти на Еленка Михайлова Моллова. Руска пък е съсобственик в друг имот с Демир – бащата на Ангел Кънев. От възрастта на Руска може да се направи предположение, че тя е сестра на някой от родителите на Демир.

В ситуацията няма нищо ненормално, България е малка страна и всички сме роднини. Фактическата обстановка обаче изглежда смущаващо. В последните години Ангел Кънев е фаворит на Иван Гешев. Той е наблюдаващ прокурор по дела, които изглеждат така, сякаш никога няма да влязат в съда и ще се използват само и единствено за натиск.

Скандалите около Кънев не спират. Оказа се, че той е придобил недвижими имоти, за които витаят съмнения за начина на придобиване. Преди да бъде кадруван като младши прокурор в Софийската районна прокуротура през 2012 г., Ангел Кънев е разследващ полицай в РПУ-Елхово при ОД Ямбол. Към края на мандата на Сотир Цацаров Кънев е командирован в Специализираната прокуратура, а с идването на Гешев се превръща в „острие“ на звеното. По-късно и го оглавява.

Докато Ангел Кънев се подвизава като разследващ полицай в Елхово, в региона, но като граничен полицай, работи и братовчед му Деян Моллов. Кариерното развитие на последния пък минава под зоркия поглед на Стоян Щилиянов Иванов, кадър на Държавна сигурност. Стоян Иванов е бил директор на Районно дирекция „Гранична полицеия“ – Елхово, където по-късно Моллов става заместник. В последствие Иванов става зам.-директор на ГДГП, а Моллов директор на РДГП-Елхово.

За Моллов и Кънев е ясно, че са бивши колеги в МВР, работили са в един град – Елхово, но те са и роднини завинаги. От една страна Кънев е дясната ръка на Иван Гешев, който беше в явен конфликт с вече бившия вътрешен министър Бойко Рашков. Срещу Кънев, както и срещу Гешев, има повече от достатъчно сигнали за престъпления срещу правосъдието. Вероятно той не е единственият в Специализираната прокуратура, за когото има твърдения, че е притискал свидетели да лъжесвидетелстват.

От друга страна Моллов пък изгражда героичен образ в медиите през времето, в което МВР се управлява от пробития Младен Маринов. И той като братовчед си Кънев съвсем не е без въпросителни в биографията си.

В последните години двамата братовчеди не са демонстрирали близост, но както е казал народът „кръвта вода не става“.

Източници на bird.bg твърдят, че именно братовчедът Моллов осигурявал комфорт на предишните управляващи по границата. Не без влиянието на братовчед си. Разбира се, само по себе си да си нечий роднина не значи нищо, но подобно родство поражда съмнението, че гербопитеците имат „подводница“ в ръководство на МВР в лицето на Деян Моллов.

Източник/ци: СЛУЧАЙНОСТ? Виновникът за прегазените полицаи е братовчед на преторианец №1 на Иван Гешев! - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!