Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германците от e.Go, които уж ще правят коли у нас отварят фабрика в Северна Македония

Правителството на Северна Македония на скорошно заседание прие резолюция за сключване на Споразумение за държавна помощ между правителството на Република Северна Македония, представлявано от Дирекцията за зони за технологично промишлено развитие и немския стартъп Next.e.GO Mobile SE.

Многомилионна инвестиция в Next.e.GO Mobile SE от германския град Аахен ще бъде насочена към производството на електрически превозни средства e.GO в завода TIDZ Тетово, където ще бъдат създадени от 3 000 до 4 000 нови работни места.

Ето какво каза правителството на Северна Македония за това:
„За индустрията в Северна Македония това ще е първия път, когато ще се произведе пълноценен автомобил и, разбира се, първият път, когато в страната ще се прави електрическо превозно средство.“

Според прогнозите на правителството на Северна Македония това е много изгодна инвестиция, тъй като новият завод ще създаде нови работни места, ще изнася продукти с висока добавена стойност и ще получи немска технология. Освен това много местни компании ще получат допълнителни поръчки за компоненти и инвестиционната привлекателност на Северна Македония ще се увеличи драстично.

Вицепремиерът Артан Хруби написа на страницата си в социалната мрежа, че първият камък е положен на годишнината от Охридския рамков договор на 13 август. Първоначално ще бъдат разкрити 900 работни места, но скоро тази цифра ще нарасне значително.

Припомняме, че преди това e.Go вече обяви развитието на производството на електрически превозни средства в България . Монтажната площадка ще се намира в град Ловеч, родното място на българските велосипеди, мотоциклети и автомобили.

Източник/ци: Германците от e.Go, които уж ще правят коли у нас отварят фабрика в Северна Македония ᐉ Новини от Fakti.bg - Авто | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!