Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Масонската ложа на Георги Гергов е наредила целия служебен кабинет?

Не самият президент Румен Радев, а масонската ложа "Слънце" на пловдивския социалист (изключен от партията от Корнелия Нинова - б.р.) Георги Гергов е наредила целия служебен кабинет на Гълъб Донев. Факти и обстоятелства около съмнителни назначения по министерствата от последните 2 седмици доказват, че новият властови лост се държи не от "Дондуков" 2, а се дирижира от почетния консул на Русия у нас Гергов, макар и косвено - чрез президентския съветник Николай Копринков.


Николай Копринков

По информация на запознати шефът на Пловдивския панаир и собственик на ЦУМ е лансирал десетки свои приближени кадри, включително във ведомства, чиито ресори не влизали в преките му интереси.

А източниците на Lupa.bg са категорични, че ако в последните два служебни кабинета, назначени от държавния глава основният двигател и пост за подбора на министри и техните заместници и съветници е бил главният му секретар по онова време, а днес военен министър Димитър Стоянов, то в настоящия почти всички били плод на заготовки, измайсторени в масонската ложа на Гергов със съвместното участие на Копринков.

По пловдивска линия от там са назначени и земеделският шеф Явор Гечев, и спортната Весела Лечева, а освен това са били изтикани напред и протежета на Слави Трифонов - членове на ИТН, до постове на главни секретари, началници на кабинети и експерти-съветници по ведомствата. Говори се, че дори самата ексвъншна министърка Теодора Генчовска е кацнала по този път не къде да е, а в отбраната - за да следи под лупа действията на самия министър Стоянов.


Гергов, Радев и Лечева на сватбата на сина на Илияна Йотова - снимка, взривила държавата през 2020 г. в разгара на протестите срещу предишната власт. Гергов бе инженер на проекта за коалиция на националното съгласие в състав ГЕРБ-БСП през 2017-а г. 

Напълно компрометирано лице, отстранено от лидера на "Български възход" Стефан Янев, докато бе служебен премиер, пък отново е на върха на изпълнителната власт - отново лансиран от ложата "Слънце" и покрай дълбоките си връзки с тандема Гергов-Копринков.

Става въпрос за зам.-министъра на регионалното развитие Захари Христов - по прякор Хари Рестото. Вицето на Иван Шишков бе уличен в корупционни схеми още през 2021 г. и името му бе сведено до знанието на Радев и Димитър Стоянов, което доведе до изгонването му от състава на кабинета тогава, но в настоящето правителство той отново си е проправил път.

Петър Недевски, който бе един от флагманите на протестите срещу властта на Орлов мост през 2020 г., разказва подробности: 

"Христов е уволнен от Стефан Янев! Причината е, опит за прокарване на корупционни схеми, с пари по европроекти към пътностроителни фирми. Директно им е заявявано, че искат ли да си получат плащанията, е трябвало да правят ресто към Христов в размер на 10%. Нееднократно Христов хвалебствено е заявявал с цел да внуши респект, че е човек на един от близките съветници и семеен приятел на Президента Румен Радев!

Както в повечето случаи се получва, невинаги нещата са по план. Една от фирмите, категорично отказва да е част от корупционните схеми и сезира ръководните фактори в МРРБ. Те от своя страна, моментално реагират и въпросът е отнесен към Румен Радев. Инициирана е среща, на която присъстват Президента Радев, изпълняващият длъжността Главен секретар към този момент Димитър Стоянов, член от ръководството на МРРБ и представители на фирмата на които са поискани 10-те процента.

Тук е моментът да спомена, че сумата, която е трябвало да бъде изплатена към фирмата работила по европроекта, е в размер на 2 000 000 ( два милиона) лева. Сами ще сметнете, колко са поискани от Христов. Една фирма е отказала, но колко са се съгласили? След срещата, той незабавно е уволнен, но на 04.08.2022г. отново заема поста зам.-министър при сегашния служебен кабинет". По информация на запознати става въпрос за фирма, работеща по пътни проекти в Кърджалийско. 

Недевски пита дали Радев е наясно с въпросното назначение и как гледа на него. И добавя, риторично, да не би да се окаже, че съветниците на държавния глава (Копринков - б.р.) кадруват с цел овладяване на възлови министерства с цел доразработване на схемите и корупционните практики.

Христов не просто е свързан с ложата на Гергов, а бе и кандидат за депутат от БСП в Пловдив-област на вота през април 2021 г. 

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Масонската ложа на Георги Гергов е наредила целия служебен кабинет? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!