Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Добрев: Кирил Петков и Асен Василев да си търсят добри адвокати. Ето договор с посредник за газа

В България не е пристигнала нито една молекула американски газ. Кирил Петков и Асен Василев да си търсят добри адвокати заради посредниците на руския газ, който ни продават с 30% оскъпяване. Това призова бившите управляващи Делян Добрев от ГЕРБ по време на брифинг, съобщава Нова телевизия.

Добрев показа фактури от посредници на “Газпром”. Един от тях е фирмата “МЕТ”, която по думите му е фирмата, от която идва сегашният директор на “Булгаргаз”.

“Т.е. частната фирма - посредникът, си назначи директор на държавното предприятие”, поясни Добрев. “Както може да видите от момента, в който го назначи, започна да купува газ от собствената си фирма. Има сделки, при които газ е купуван скъпо от фирма „МЕТ” и е продаван обратно на същата фирма „МЕТ” - евтино. Разликата е 7 милиона само за месец. С две фактури. Няма заплати, ток, суровини и други разходи”, допълни Делян Добрев. 

Той коментира думите на бившия финансов министър Асен Василев, който твърди, че у нас руски газ няма и не се купува газ от посредници. “Видяхте посредниците с фактурите”, заяви Василев, който ги предостави на журналисти. “Кирил Петков, поне тази сутрин, призна, че има руски газ. Но не само, че е руски, а е и с посредници, които го оскъпяват с 30%”, каза още той.

Делян добрев отговори и какво е станало с двата танкера американски газ. По думите му те са пристигнали, но са били разпродадени в Гърция и Турция, а страната ни отново е закупила газ от посредници. “Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е руски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ”, категоричен бе Добрев.

В сряда в ефира на NOVA бившият премиер Кирил Петков отправи критики към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като заяви, че “той трябва да се пенсионира” и, че “при работеща съдебна система - трябва  да ходи в затвора”. 

На тези думи Делян Добрев отвърна с това, че не Борисов, а именно Петков и Василев са тези, които трябва да се “притесняват как да избегнат влизането в затвора”. 

Той обвини лидерите на ПП, че българското общество е “ощетено с 200 млн. евро” заради работата на Петков и Василев по овладяване на газовата криза. 

“Кирил Петков и Асен Василев да си търсят добри адвокати! В един момент този директор на „МЕТ”, като вземат да го викат в прокуратурата, ще започне да си казва истината”, заяви Добрев.

Според него 7-те танкера с газ няма да са достатъчни на България, за да се справи със зимата. “Недостигът на газ в България - с азерския газ и с тези 7 танкера, ще бъде около 1 млн. мегаватчаса на месец. Тоест, недостигът през зимата ще бъде около ⅓.”, поясни той. 

И заяви още: "Хората, които най-много говореха за корупция, са с най-големите сделки”.

Източник: Нова телевизия

Източник/ци: Добрев: Кирил Петков и Асен Василев да си търсят добри адвокати. Ето договор с посредник за газа | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!