Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петков и Василев могат да бъдат арестувани

Действията им в енергетиката могат да бъдат определени като предателство на националните интереси и диверсия

Кирил Петков и Асен Василев могат да бъдат арестувани заради предателство на националните интереси при прекратяването на договора с "Газпром" и умишленото унищожаване на "Булгаргаз" като доставчик на природен газ в България.

Това пише в новия си брой седмичникът "Филтър", позовавайки се на два независими един от друг източника от енергийните среди.

Отстраненият от "Продължаваме промяната" шеф на "Булгаргаз" Николай Павлов е изразил готовност да разкрие всички схеми на двамата в енергетиката - по-специално "ролята на посредниците и комисионерите за съсипването на българската индустрия и рекордното поскъпване на газа". Павлов бе защитен при уволнението от президента Румен Радев, а името му дори се спрягаше като възможен енергиен министър в служебния кабинет - пост, който бе зает от Росен Христов, припомня вестникът.

Очаква се и други енергийни експерти, "наблюдавали с ужас" действията на правителството, да свидетелстват за "безобразията". Неотдавна Румен Овчаров заяви, че е било национално престъпление да се изпразва хранилището в Чирен, при положение, че се очаква война или такава е започнала. Според други специалисти количества от Чирен са били продавани на едни цени, а в същото време се е договарял газ за българските потребители на много по-високи цени. Целта била да се приберат комисиони, пише "Филтър".

В същото време това си е "чиста проба престъпление срещу бизнеса", защото други страни и предприятията в тях използват много по-евтин газ и това прави българската продукция неконкурентноспособна. Действията на Петков и Василев са "своеобразна диверсия и умишлено управление в ущърб на страната ни и в полза на други държави", пише още изданието.

Източник/ци: Петков и Василев могат да бъдат арестувани ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!