Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов произведе газ: Предлагам със закон да се откажем от "Газпром" и руския петрол

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към политическите си опоненти да спрат „да лъжат” и „да търсят оправдания”. 

"Писмата на Булгаргаз" показват пълен провал. Провал са и ходенията им до Баку. Когато почнахме да правим връзката с Александропулос, ние инвестирахме 30%. Ние проектирахме, инвестирахме, точно толкова, колкото Кирил Петков да ходи да върти крана." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредна пресконференция след като свика актива на партията на заседание, посветено на кризата с газа и цените на горивата. 

"Газът е с 30% по-скъп, което прави 10 млн. лв. на ден. Руските посредници, руският газ, руският петрол - със 7 млрд. лв. повече. В пъти повече плащаме на Русия заради тези "евроатлантици"," каза Делян Добрев. 

"Петков каза, че ние години наред сме обслужвали интересите на "Газпром". Интерконекторът с Гърция е дело на нашето правителство. Защо година и нещо той не е завършен. Кой защитава интересите на "Газпром"? Защото освен на него, плащаме и на руските посредници. И тук въпросът е дали не става дума и за корупция", заяви Томислав Дончев.

"По време на нашето правителство България стана най-голямата газопреносна страна на Балканите. Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим с темата. Защото той е благодарен човек. Когато бяха най-трудните времена за него, проведохме среща във Варна", обяни Борисов. 

"Факт е, че от "Газпром" и от "Лукойл" българите губят по 20 млн. лв. на ден. Затова аз декларативно се обръщам към колегите от другите партии - всеки, който е готов да подпише първите документи, става наш съюзник. Както ги подкрепихме за изгонените руски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна. Предлагаме да бъде приет първи закон за 100% за диверсификация на газ от "Газпром". Доставки за над 10 г. Има силни могъщи български компании, които могат да доставят газ. Диверсификацията позволява те да докарват газ. Да се съсредоточим към добив на български газ. Партии, които са готови да подкрепят това, са наши съюзници", заяви Борисов.

"Втори закон - таван върху цените на горивата от 2,70 лв. Да спрем грабежа на хората. Трето, втората част на ескадрилата Ф-16. Ние или ще модернизираме с най-добрите самолети, или нещо мислят друго да правят. Четвърто, със 100% диверсификации на руското ядрено гориво. Пето, да спрат издевателствата с цената на тока. От директно излъченото предаване по Дарик радио, разбрахме, че съдебната реформа за тях е вид бухалка. Ние сме готови на кръгла маса по тази тема. Ако е вярно, че Путин генерира най-голямата корупция чрез "Газпром" в България, ето начин да се спре. Ако не знаят, да ме наемат, ще им кажа", каза Борисов.

Източник/ци: Борисов: Предлагам със закон да се откажем от "Газпром" и руския петрол | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!