Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Марешки разпродава и бизнеса с лекарства

Варненският мултимилионер Веселин Марешки днес обяви официално, че напуска петролния бизнес и възнамерява да излезе в пенсия. Проверка на Lupa.bg показа, че бившият зам.-шеф на парламента хич не се шегува и тихомълком е започнал да разпродава и бизнеса си с медикаменти.

Фирма “Трейднет България”, която е един от основните играчи в реекспорта на лекарства, тихомълком е била прехвърлена на нов собственик преди месец и половина.

Компанията до 2012 г. беше собственост на шефа на "Воля". След това част от нея беше продадена на рускинята Нина Катченко, която е гадже на Александър Мозякин - бащата на Светлана Марешка, съпругата на Веселин. Делът на варненеца пък премина в ръцете на майка му Веска (на основната снимка), което е стара практика на Марешки - на името на родителката му има 117 фирми!

Преди месец и половина Веска е отстъпила мястото си в управата на “Трейднет България” на Юри Генов - известен варненски ресторантьор и стар приятел на Веселин, който дълги години държеше култовото заведение "Мадрид" в града.

“Трейднет България” търгува с лекарства, които след това се изнасят за страни от ЕС. Това е т.нар. реекспорт - медикаменти, предназначени за България и доставени на по-ниски цени, се продават в чужбина почти двойно по-скъпо. Този бизнес не е забранен, но минава за не особено етичен.

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Марешки разпродава и бизнеса с лекарства - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!