Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Намериха мъртъв ключов свидетел срещу Бобокови по "Боклукгейт"

Намериха мъртъв ключов свидетел срещу Бобокови по 'Боклукгейт'
Неокомунистическите престъпници: Атанас и Пламен Бобокови

Трупът на Васил Богданов бил открит на строеж в Костенец без следи от насилие

Ключовият свидетел по делото срещу братя Атанас и Пламен Бобокови за "Боклукгейт" е бил открит мъртъв в Костенец. Първоначално се твърдеше, че трупът на Васил Богданов, шеф на "Монбат рисайклинг", е бил намерен в завод в града в неделя, но по-късно стана ясно, че става въпрос за новострояща се сграда. Тялото било без следи от насилие и с предположение, че вероятно Богданов е паднал.

Новината идва в деня на политическия трус с оставката на сочения за част от президентската квота в кабинета "Петков" Стефан Янев. Янев бе служебен премиер на Румен Радев през 2021 г. А задържането на президентския съветник Пламен Узунов заедно с единия от братя Бобокови - Пламен година по-рано по подозрение за търговия с влияние, стана причина за масираните летни протести срещу тогавашната власт и държавното обвинение. 

Преди малко повече от година Васил Богданов бе осъден на 1 г. условно с 3 години изпитателен срок. Това стана възможно, след като Богданов се призна за виновен за участие в организирана престъпна група, която е внасяла и складирала у нас опасни отпадъци. Богданов стана свидетел по делото срещу бившите си работодатели – братята Бобокови и бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

Като „престъпление срещу държавата и децата на България” – така  Богданов определи в съда по време на разпита си дейността на фирмата „Монбат”, собственост на бизнесмените. Той допълни тогава, че депонирането на опасни отпадъци в Плевен е станало заради връзки с кмета на града.

Освен това като един от директорите в завода в Монтана той твърдеше, че фирмата генерирала опасен боклук, който първоначално изнасяла за Германия, но след това бизнесмените решили техни фирми да го преработват, припомня "Телеграф". 

Прокуратурата публикува преди година запис на разпитите му и снимки на част от депонираните стотици тонове отпадъци. 

Източник/ци: Намериха мъртъв ключов свидетел срещу Бобокови по "Боклукгейт" - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!