Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кого представляват народните ни представители?

image

Депутатите да намалят заплатите си до средната за страната в публичния сектор

Кого представляват народните ни представители?

Част от кой народ са? Дават ли си сметка, че са избрани от най-бедния народ в ЕС, не за да забогатяват, а за да решават проблемите му? Последните три НС приеха един единствен закон - Изборния, с който ограничиха правото ни на свободен избор при гласуване. Те ни задължиха да гласуваме със съмнителни машини, в които никой не вярва.

Сегашното 47-мо НС работи от близо 3 месеца, като все още не е приело нито един закон. Дори нямаме гласуван бюджет, заради което цялата държава е блокирана. Липсата на законодателна активност обаче не попречи на депутатите да вдигнат заплатите си с още 700 лв., въпреки кризата и все по-голямото обедняване на огромна част от българите. Заплатата на българските депутати плюс добавките, които вземат от участието им в комисии, е близо 8000 лв.!!!

Срам, господа депутати, защото е доста повече от заплатите на колегите им в Полша, Чехия, Словения, Литва, Латвия, Кипър - все страни със значително по-висок стандарт от този в България.

Неоправдано висока заплати за депутатите и унизително ниски за хората, които са ги избрали. Това е тъжната действителност.

“Ситият на гладния не вярва”, е казал мъдро народът ни и е прав, особено в този случай. Как ще повярваш на сънародниците си, че мизерстват, когато ти охолстваш на гърба им?

За да опровергаят твърдението ми, че са скъсали нишката с народа, призовавам депутатите ни да намалят заплатите си, като ги приравнят към средната за страната в публичния сектор, която към момента е 1872 лв.

Само когато влезеш в обувките на средностатистическия българин, можеш да разбереш нуждите му. Всичко останало е лицемерие и фалш.

От фейсбук, заглавието е на Труд.

Източник/ци: Кого представляват народните ни представители? - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!