БЕЗ МИЛОСТ: МВР обяви национална операция срещу мафията, ченгетата слагат КПП-та

МВР обяви, че извършва национална операция срещу криминалния контингент, като предупреди, че на места може да бъдат изграждани временно КПП-та.

Полицейски действия срещу активния криминален контингент се извършват на територията на цялата страна, обявиха в официално съобщение от вътрешното ведомство.

От МВР обясняват, че новите действия са продължение на предприетата операция от 10 февруари в пирдопското село Антон, където бяха арестувани двама братя по обвинение, че са съпричастни с убийството на местен пастир.

„След приключване на работата там, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разпореди по места да се събере информация за дейността на активния криминален контингент и за лица, упражняващи неправомерен натиск над населението“, разказват от министерството.

След анализ на постъпилите данни в Главна дирекция „Национална полиция“ е била разпоредена специализирана полицейска операция, като действията са в ход от петък вечерта. В тях са включени служители на Икономическа, Криминална, Охранителна и Пътна полиция.

На място екипите следят за неправомерно носене на забранени субстанции, оръжие, крадени автомобили.

Освен това се водят беседи с лица, за които има данни, че се занимават с престъпна дейност. При необходимост в определени населени места ще се ситуират и КПП, обясняват от МВР.

Източник/ци: БЕЗ МИЛОСТ: МВР обяви национална операция срещу мафията, ченгетата слагат КПП-та - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!