Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ бодна яка финансова инжекция на Менда Стоянова, уреди я на висок пост в Пловдив

С мощна финансова инжекция от ГЕРБ се уредила бившата шефка на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, разкри Narod.bg.

След изборната загуба на гербопитеците миналата година Менда изпадна от партийното ръководство. Твърди се, че напускането ѝ далеч не е станало доброволно, за да се даде път на младите, както се похвали тя пред медиите.

Неофициалният повод са обвиненията на олигарха Васил Божков, че е внесла законови поправки, които му позволяват да си спести плащането на десетки милиони левове данъци срещу раздаването на над 60 млн. лева подкупи на Менда и Владислав Горанов, научи „Уикенд”.

Свалянето от партийният пост коства и мястото й в парламента. Така Менда се лиши от огромната си заплата, привилегии и възможности, които участието във властта дава.

Не се е простила обаче с връзките си с другарите от ГЕРБ в Пловдив, които се грижат колежката им да не остане на едната пенсия. За да няма драми с новите управляващи, то захранването трябва да е напълно легално. Така активираната от Менда счетоводна фирма набързо е сключва договор с община Пловдив, установи наш репортер.

Срещу нелоша сума съпартиецът ѝ – кметът Здравко Димитров – Зико, възлага на бившата депутатка да се грижи за финансовите дела на кметството. Формален повод за избора бил „огромният опит“ на Менда Стоянова.

Преди да поеме бюджетната комисия в парламента, тя дълги години е шефка на НАП в града под тепетата.

Политически противници на Менда припомнят слуховете, че по това време тя е изключително близка с циганския барон Цар Киро. Твърди се, че влиятелният ром по нейно време се е ползвал с чадър от данъчните.

Това му позволява да натрупа стотици хиляди левове неплатени налози за периода 1998 – 2007 г., без чиновниците от приходната агенция да се трогнат.

Информацията стана публична едва след размириците в Катуница, а на въпрос защо не са търсени парите, временния кмет на Пловдив Александър Долев обяви пред журналисти: „Попитайте г-жа Менда Стоянова защо задълженията на Рашкови не са погасени”.

Освен договора с община Пловдив, счетоводната фирма на Менда Стоянова и съпругът й Георги има за клиенти и множество частни фирми. За тях се твърди, че са близки до бившите управляващи.

Като бонус са и няколко държавни Вик-дружества, които също си плащат за счетоводно обслужване. Договорите са от доста години, което позволява на семейство Стоянови да натрупат не лоши спестявания. С част от тях Георги Стоянов дори започна строителството на свръхлуксозна кооперация в Пловдив за стотици хиляди левове.

С какво днешните богати българи ще ги запомнят поколенията?

Източник/ци: ГЕРБ бодна яка финансова инжекция на Менда Стоянова, уреди я на висок пост в Пловдив - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!