Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бившият финанов министър на ГЕРБ се защити с интернет публикации срещу Петков и Василев

Бившият финанов министър на ГЕРБ се защити с интернет публикации срещу Петков и Василев

Горанов пак отрече да е вземал пари от Божков

Чрез Гугъл в интернет може да бъдат открити публикации и за премиера Кирил Петков, и за финансовия министър Асен Василев. С тези думи бившият финансов министър Владислав Горанов се пробва да се защити по Нова тв от думите на министър-председателя, че неговото име е в списъка, предаден на главния прокурор Иван Гешев. Той дори занесе една публикация от 6 страници в студиото на телевизията, като на няколко пъти подканяше водещата да я прочете в ефир.

„Разбира се, че има още политици в списъка. Г-н Борисов сме го включили покрай Мата Хари. Не казваме, че е притежавал кюлчета, но трябва да се види как са попаднали в чекмеджето, обяви ден по-рано Петков и добави: „За г-н Горанов искаме да разберем дали информацията от Васил Божков, че са му носени лично пари, е разследвана“. Според Петков, това са основните политически фигури в списъка „и ако по тези казуси се свърши всичко от прокуратурата, това ще е едно добро начало“, добави премиерът.

Сега Горанов обяви, че не е сериозно да се правят такива списъци по Гугъл и че премиерът сам се е вкарал в капан. Този списък на Петков е кризисен пи-ар, обяви бившият финансов министър.

Ирационални са очакванията на премиера да ме задържат заради някакви твърдения, каза още в ефира на „Събуди се” Горанов. „В България отдавна се води социален експеримент с неясни последици. Част от този експеримент е и изказването на премиера вчера. Веднага след скандала с невнесените данъци на Божков, прокуратурата проведе няколко разпита с мен. Така че в този смисъл инситуцията си е свършила работата. Ако Кирил Петков очаква да ме задържат за няколко часа, заради твърдения, това е ирационално”, категоричен е Горанов.

Веднага след това, бившият финансов министър за пореден път заобяснява, че не е взимал пари от Васил Божков, както и че той не му е предлагал. Не отрича обаче, че много пъти си е говорил с него за неща, свързани с хазарта, които обаче така и не се били случили.

На въпрос защо според него прокуратурата не иска да разпита Божков, който твърди, че може да даде доказателства как е давал пари, както и да посочи свидетели, Горанов обяви, че бизнесменът е избягал, за разлика от други бизнесмени, които изкарали определено време в ареста.

„Божков за разлика от други бизнесмени, които имаха проблеми с прокуратурата, предпочете да избяга от България. Несериозно звучат обвиненията, за раздавани пари. Нека заповяда и да защити тезата си”, обясни той.

Бившият финансов министър заяви, че няколкократно е разпитван от прокуратурата по казуса с Божков, а наскоро е бил на разпит за същото и в националната полиция. Така и не отговори и сега обаче как така държавата е проспала неприбирането на над 700 млн.лв такси и други вземания от фирмите на бизнесмена. Единствено пробва да отговори, че той не можел да се меси в работата на комисията по хазарта, където имало и хора на МВР и ДАНС.

Във връзка с казуса по откраднатия автомобил бившият министър беше категоричен, че става въпрос за манипулация. „Колата не е моя, аз съм ползвател на лизинг. Тя не е открадната, обявена е за общодържавно издирване. Експертизите показаха, че автомобилът не е манипулиран”, обясни той.

Горанов обяви, че отдавна не се е виждал с Делян Пеевски, който сега бил в парламента и в политиката. Самият финансов министър имал предложение за връщане в политиката, но не искал. На въпрос дали знае коя е Мата Хари, която е направила снимките в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, той отговори, че няма никаква представа. От самия Борисов знаел, че с тази история мафията го била сготвила./mignews.info

Източник/ци: Бившият финанов министър на ГЕРБ се защити

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!