Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Край с Йорданка Фандъкова! Рашков я сваля от върха на София

Йорданка Фандъкова няма да може да управлява пети мандат!

ГЕРБ ще загуби напълно властта, след като претърпи поражение на местните избори догодина. Това е голямата цел на вътрешния министър Бойко Рашков, който се е заел лично с детронацията на Йорданка Фандъков в София.

Началникът на МВР се включва в инициативния комитет за издигането на кметската кандиатура за столицата на Виолета Комитова, съобщава “Галерия“. Бившият регионален министър от служебното правителство на Румен Радев е сред най-харесваните политически личности у нас и затова Рашков се е спрял именно на нея за смяната на гербаджийката Фандъкова.

Други известни лица, които ще участват в инициативния комитет, са Велислав Минеков, който беше министър на културата в двете служебни правителства, както и д-р Цветослава Гълъбова, която също се счита за близка до президента.

Бойко Рашков обаче ще бъде лидерът на комитета и от него ще се очаква да изгради най-добрата стратегия за спечелването на местните избори. Той приемал тази задача присърце, защото бил наясно, че падне ли София, ГЕРБ завинаги ще потъне в забвение.

Йорданка Фандъкова пада от власт?

Йорданка Фандъкова в момента кара четвъртия си мандат начело на София. Тя дойде на власт през 2009 г., като наследи Бойко Борисов, който тогава стана премиер.

Бившата учителка отдавна буди неодобрение у много столичани. На последните избори през 2019 г. без малко да отстъпи своето място на Мая Манолова, на която не й стигнаха няколко процента. Манолова тогава обвини ГЕРБ в манипулация на вота.

Ако Комитова успее да детронира Фандъкова, което изглежда много вероятно, това ще е поредната победа на отбор “Радев” над отбор “Борисов”. По този начин президентът ще овладее всички важни институции и държавата ще стане президентска република, макар и неофициално.

Има вероятност Бойко Борисов все пак да се усети, че Фандъкова е обречена и да хвърли срещу Комитова някой с по-голям шанс. Този номер вече го игра неведнъж, но без успех.

Източник/ци: Край с Йорданка Фандъкова! Рашков я сваля от върха на София

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!