Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: БОМБА! Сигнали до ДАНС свързват фирма на двама банкери с наркотици, оръжие и проститутки

Сигнали до ДАНС, подадени от Петко Ковачев, изпълнителен директор на Института за зелена политика, свързат фирма на двама топ банкери с пране на пари, наркотици, оръжие и проститутки, видя Narod.bg.

Ето какво написа Ковачев във фейсбук:

Когато пращах сигнали до ДАНС, че недоказаната собственост на „Юлен” е предпоставка за пране на пари, внос, износ и реекспорт на наркотици, оръжие и проститутки, на някои им беше забавно.

Чакам „променливите” да се сетят за Цеко и Ивайло (банкерите са мажоритарни собственици на Първа инвестиционна банка, б.ред.). Мога да пратя линкове от „Гугъл” на Ленчето.

„През 2016 г. „Биволъ” публикува доклад на БНБ за Първа инвестиционна банка, в който се описват т.нар. кредити за гражданство.

Става ясно, че без да внесат реално пари в България чужденците могат да вземат кредит от ПИБ, да го представят като инвестиция и след пет години да върнат кредита, като така гражданството им струва само лихвите.

Това е работело още през 2011 г., когато е изготвен докладът и преди това”.

Засега не е ясно какви са резултатите от подадените до ДАНС сигнали…

Източник/ци: БОМБА в Narod.bg: Сигнали до ДАНС свързват фирма на двама банкери с наркотици, оръжие и проститутки - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!