Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЧАКАНА НОВИНА: Бойко Рашков чегърта даскалицата Йорданка Фандъкова

Бойко Рашков се ангажирал да бъде едно от лицата на инициативния комитет, който ще издигне служебния регионален министър Виолета Комитова за кандидат-кмет на София. Самата Комитова още миналата седмица обяви, че има идея да се хвърли в надпреварата за мястото на столичен градоначалник. Нейните съветници я убеждавали, че е най-подходяща за поста, тъй като е била сред най-успешните министри в двата служебни кабинета на Румен Радев.

Условието на Комитова и участниците в инициативния комитет е да не са партийно обвързани. Другото известно име, което ще работи за кампанията, е това на Велислав Минеков – бивш културен министър.

Очаква се в тази кампания да влезе и доктор Цветослава Гълъбова, която бе много активна и в президентската кампания на Радев. Комитова практически е първата кандидатура, за която се говори публично, „е ще се впусне в битката за кметското място. Най-вероятно неин основен съперник ще бъде Борис Бонев от „Спаси София“. Въпросът е обаче основните партии за кого ще дадат гласовете си.

Предварителните нагласи са, че от ПП ще подкрепят Комитова, въпреки различните сигнали от последните седмици. Предиерът Кирил Петков се срещна с Фандъкова в кабинета си, като двамата размениха любезности, но една ли ПП ще подкрепи кандидатура на ГЕРБ.

Преди това Петков се видя с Борис Банев, след което обяви, че започва разследване на далаверата с уличното осветление на бул. „Цар Освободител“.

Според източници на в. „Галерия“ и тази среща не бива да се приема като знак за подкрепа на Бонев.

Почти сигурно за кандидатурата на Комитова ще работи и бившият активист на ДБ Методи Лалов. Общинският съветник бе изгонен от ДБ, след като разкритикува Христо Иванов, Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев за провежданата от тях политика и начина, по който управляват партията и дясната коалиция. В средите на ДБ, както винаги, има раздвоение и там се чудят кого да подкрепят. Едната част е зад Комитова, другата обаче припознава Борис Бонев.

Автор: Иван Велчев

Източник: в. „Галерия“

Източник/ци: ЧАКАНА НОВИНА: Бойко Рашков чегърта даскалицата Йорданка Фандъкова - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!