Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Булгаргаз": Установихме, че наистина сме продавали природен газ

От "Булгаргаз" признаха, че са продавали природен газ, след днешните изявления на бившия премиер Бойко Борисов и лидера на АБВ Румен Петков.

В писмо до "По света и у нас" от  "Булгаргаз" заявяват :"Предвид спецификата на борсовата търговия на природен газ бе извършена проверка относно изнесената информация. Вследствие бе установено, че поради обичайно по-ниското потребление през уикенда от общия микс на количествата природен газ, излишните количества са реализирани на гaзов хъб "Балкан".

'Булгаргаз': Установихме, че наистина сме продавали природен газ 

Цитираните в медиите количества природен газ категорично не отговарят на действително продадените от "Булгаргаз", които са 37 000 мегаватчаса. Тези количества са продадени с цел подобряване на финансовото състояние на дружеството, предвид завареното положение от новия съвет на директорите на "Булгаргаз", съобщи БНТ. 

По-рано днес бившият премиер Бойко Борисов заяви, че управляващите "крадат", докато мислят за арести: "Арести, арести, докато те крадат. И ще докажем, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони", заяви Борисов. 

В "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ обвинения отправи и лидерът на АБВ Румен Петков. 

По повод "Булгаргаз" Румен Петков каза, че страната ни е "харизала" вчера на Румъния 60 000 мегавата за уикенда - нещо, което старото ръководство не е правило с месеци. Сделките са траели по 3 секунди, това не бива да бъде подминавано", каза лидерът на АБВ. 

Според Румен Петков за 5 минути може да се види кои са посредниците в тези сделки. 

Източник: БНТ

Източник/ци: Булгаргаз : Установихме, че наистина сме продавали природен газ | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!