Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев реши: Киро – вън, Мая Манолова ще управлява България!

Мая Манолова се съюзява с Румен Радев за един нов проект!

Забележките на Румен Радев към настоящото правителство стават все по-големи. Повечето анализатори вече са на мнение, че президентът е снел доверието си от Кирил Петков и Асен Василев, които бяха негови министри в първото служебно правителство.

На тяхно място ген. Радев готви нова партия, която да бъде лявоориентирана. Основна фигура в нея ще бъде Мая Манолова, пише Istinata.net.

Към момента тя е лидер на собствена партия, която се казва „Изправи се, БГ“. Не е изключено новият проект да включва коалиция от няколко партии и по този начин Манолова да влезе в него.

Мая Манолова оглавява България?

Факт е обаче, че Румен Радев и Корнелия Нинова вече не просто не се харесват, а играят на политическата сцена един срешу друг. Според някои информации президентът е останал много разочарован от предателството на лидерката на БСП, която опита да го свали от власт дни преди балотажа за президент през ноември миналата година.

Сега на Радев му се отдава добра възможност да отмъсти на Нинова, като разтури правителството, в което и тя участва, а на негово място сложи нещо ново.

Освен Манолова, основна фигура в новия проект ще заема и Атанас Пеканов, който също се води за доверен човек на президента.

Румен Радев бил разочарован от Кирил Петков най-вече по отношение на външната политика, която той опитва да води. Премиерът е готов на огромни отстъпки по казуса със Северна Македония, а на всичкото отгоре отваря широко вратите ни за американски войници, които да воюват с Русия от нашата територия. Всичко това не се харесвало на президента и той вече бил сигурен, че е сгрешил с избора си на Петков и Василев.

Мая Манолова от своя страна е сред най-яростните противници на Бойко Борисов и затова се харесвала на ген. Радев. Тя беше деен участник в протестите от лятото на 2020 г. Вчера пък стана ясно, че лидерът на ГЕРБ я осъдил за обида.

Източник/ци: Радев реши: Киро - вън, Мая Манолова ще управлява България!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!