Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Левът е спасен! Кирил Петков отлага еврото благодарение на президента Радев!

Кирил Петков

Кирил Петков се вслуша в думите на Румен Радев и експерти!

Левът е спасен, а приемът на еврото като парична единица в България се отлага. Тази новина ще зарадва милиони българи, които настояваха за референдум по въпроса и бяха твърдо против смяната на валутата. Сред тях са и множество икономически и финансови експерти.

Кирил Петков се вслуша в Радев и Хенке

Оказва се, че премиерът Кирил Петков се е вслушал в думите на президента Румен Радев, който отдавна има резерви относно края на лева и приема на еврото. Но и не само държавният глава е допринесъл за това, а и настроението на народа.

Ясно е, че само броени месеци след встъпването си в длъжност, Петков не се радва на любовта на избирателите, много от които се настроиха против него. Причината за това е сляпото следване на изискванията и приумиците на ЕС, по които кадърът на Харвард се води.

За да не ескалира напрежението и да се задържи на поста си поне един пълен мандат, Петков вече е склонен на компромиси и промята на мисленето. Той е осъзнал, че първо трябва да се води по интереса на държавата, както прави Виктор Орбан в Унгария и вече управлява толкова години.

Петков е говорил с бащата на валутния борд у нас Стив Хенке, който допълнително го е уверил, че приема на еврото и замяната му с лева може да бъде фатална грешка. Която да доведе страната ни до просешка тояга и да предизвика чудовищна финансова криза.

Икономическият анализатор и финансов съветник Хенке отдавна алармира и апелира България да помисли добре и да спаси лева си. Още повече, че валутата ни е стабилна и официално вързана с еврото. Докато държавите, които го приемат, се поставят в изключително рискова ситуация.

Източник/ци: Левът е спасен! Кирил Петков отлага еврото благодарение на президента Радев! – Портал 21

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!