Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Да видим докога Бойко Рашков ще бъде главен герой, преди да се превърне в главен бушон за отвъртане

May be an image of 2 people, people sitting and indoor
На снимката: Бойко и Мария Рашкови. Източник - семеен албум.

May be an image of 1 person and flower

Sonia Koltuklieva

Сблъсъкът на титаните! Съдебен сериал”Прокурор срещу министър” започна от парламента онзи ден - моля се само да има ток, че да можем да го следим по телевизията.
Задава се зрелищна война между Сотир Цацаров и Бойко Рашков, тя ще бъде изтощителна и ще се води по правилата на гладиаторските борби в древния Рим - до пълно изтощение на единия съперник и окончателна победа на другия; никога наравно и със стискане на ръцете. Без извънсъдебно споразумение, както в днешно време се умиротворяват мощните врагове.
Сотир Цацаров, макар и кротко, възпитано, сдържано, даде ясно да се разбере, че се е почувствал ужасно унизен, заради отнетия му допуск до класифицирана информация, след като вече е бил обявил решението си за оставка пред партийни лидери и пред президента Радев. Както и заради разпита, проведен му от генти на ДАНС - по затихналия отдавна скандал “ЦУМгейт”(2017 г.), които са му намекнали, че той е изнесъл някакви важни сведения - твърде сериозно и обидно подозрение за магистрат, достигнал до високата позиция на главен прокурор и на всесилен фактор в държавата за цели 7 години.
В основата на ожесточената атака срещу него, довела до решението му да подаде оставка, Сотир Цацаров смята, че стои Бойко Рашков, който така и не успя да осъществи мечтата си да стане главен прокурор.
От 2 месеца, оглавяваната от Сотир Цацаров КПКОНПИ разследва как служебният и редовен вътрешен министър Бойко Рашков се е сдобил с толкова прекрасни имоти, за които може да му съперничат само подвизаващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков и подвизаващата се в държаваната администрация съпруга на министър Даниел Лорер - Виолета Лорер.
Когато се надигна обществено недоволство - откъде, аджеба, един юрист, който цял живот е бил на държавна работа, има милиони, за да си напазарува токоз апартаменти, къщи и резиденции - ето какво стана известно. След 40-годишен брак, Мария и Бойко сключват брачен договор, тъй че любимецът на президента Румен Радев сега да може да отсича гневно: “ законът позволява съпрузи да живеят с разделено имущество”. Лакействащите журналисти побързаха да обявят, че нотариус Мария Рашкова има голяма клиентела и е успяла да натрупа баснословното има̀не напълно законно. Брееей, ти да видиш! Сякаш в София живеят Джеф Безос и принц Чарлз… откъде пък се намериха толкова богати клиенти и те само при нотариус Мария Рашкова ли се редят на опашка?!
НАП, както си му е редът, “изпра” Бойко Рашков. Е, как иначе?! Президентът Румен Радев назначи за служебен финансов министър Асен Василев, той пък назначи за директор на НАП Румен Спецов. “Га̀рван га̀рвану око̀ не ва̀ди”.
Сетихте ли се каква е врътката? Чрез договора между Бойко Рашков и Мария Рашкова се замитат следите на придобиване на имотите - с какви пари, кога, как… Защото КПКОНПИ по закон има право да разследва само Бойко Рашков, не може да разследва Мария Рашкова. И хооооп, вътрешният министър - целият в бяло и с клонка от маслини! Откъде са му имотите - от жена му.
Не вярвам, обаче, агентите и имспекторите на КПКОНПИ да не нагазят в по-дълбоки води: на Сотир Цацаров му остава още един месец време до 1 март да се рови в сметките и документите на Бойко Рашков. Току-виж, изскочи нещо ненадейно…
Сотир Цацаров, след като напусне КПКОНПИ, отива прокурор в Главна прокуратура. Автоматично се възстановява достъпът му до класифицирана информация и, разбира се, властта му да повдига обвинения. На сгазили лу̀ка вътрешни министри, например. Отделно от това, Сотир Цацаров изрази намерението си да съди Бойко Рашков, след като се запознае с всички документи по отнетия му допуск, заради което е започнал дело в административния съд.
…. Попитах един депутат от управляващата коалиция: къде е вашият любимец Бойко Рашков - ни се чуе, ни се вѝди напоследък. Отговори ми: Бойко Рашков подготвя нови фойерверки.
Какво да ви кажа, драги зрители - докато из цяла България убиват, изнасилват, грабят, премазват беззащитни българки и българи, вътрешният министър се забавлява; играе си на “стражари и апаши”. Румен Радев, неговият продуцент и режисьор, седи в президентската ложа и се кѐфи.
Е, да видим докога Бойко Рашков ще бъде главен герой преди да се превърне в главен бушон за отвъртане, в този по̀шъл спектакъл.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!